ФОРМУВАННЯ КОНСОЛІДОВАНИХ ДОКУМЕНТАЛЬНО-ІНФОРМАЦІЙНИХ РЕСУРСІВ ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ЗАПОВІДНИКА ЗАСОБАМИ ПРОЄКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Автор(и)

  • Людмила Сокур

DOI:

https://doi.org/10.32461/2409-9805.3.2021.244716

Анотація

Метою роботи є вивчення світового досвіду формування консолідованих музейних, бібліотечних і архівних документально-інформаційних ресурсів, аналіз можливостей та перспектив Шевченківського національного заповідника щодо створення інформативно насиченого соцiокомунiкацiйного представницького онлайн середовища засобами проектної діяльності та визначення поетапності окреслених кроків. Методологія дослідження базується на принципі об’єктивності та використанні комплексу загальнонаукових методів: аналізу, синтезу, методів формальної логіки, аналітичного інтернет-моніторингу та візуалізації результатів дослідження. Наукова новизна роботи. Обґрунтовано перспективи та доцільність формування консолідованої бази даних документально- інформаційних ресурсів Шевченківського національного заповідника як інформативного соціокомунікаційного представницького середовища заповідника у світовому інформаційному просторі, а також окреслено основні підходи та етапи реалізації цього проєкту. Висновки. У результаті проведеного дослідження виявлено, що проєктний підхід до вирішення питання формування єдиної бази документально-інформаційних ресурсів Шевченківського національного заповідника та їх інтеграція до єдиного інформаційного простору є оптимальним для розв’язання окресленої проблеми, що вимагає поетапного рішення та цілком відповідає вимогам часу. Створення інформативно насиченого соцiокомунiкацiйного представницького середовища Шевченківського національного заповідника сприятиме охопленню широкої цільової аудиторії, налагодженню ділової комунікації, входженню в єдиний інформаційний простір як інституції з потужнім документально-інформаційним ресурсним потенціалом привабливим як для вітчизняної, так і для світової спільноти.

Ключові слова: Шевченківський національний заповідник, проєктна діяльність, консолідовані документально-інформаційні ресурси, єдиний інформаційний простір.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-03-10

Номер

Розділ

Статті