МІСІЯ СЛУЖІННЯ КУЛЬТУРІ: ПРО КАФЕДРУ, ЩО ГОТУЄ ФАХІВЦІВ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СФЕРИ (до 50-річного ювілею ВП «Миколаївська філія КНУКіМ)

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32461/2409-9805.3.2021.244725

Анотація

Мета роботи. Дослідження порушує питання історії та узагальнення досвіду підготовки фахівців інформаційної сфери у Відокремленому підрозділі «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв». Методологічною основою дослідження стали методи аналізу, синтезу, порівняльно-історичний та ретроспективний, що дозволило дослідити історію кафедри інформаційної, бібліотечної та архівної справи за 50 років. Наукова новизна роботи полягає у тому, що вперше комплексно досліджено історію кафедр, які здійснювали підготовку фахівців інформаційної сфери (бібліотекарів та документознавців). Висновки. Миколаївська освітня школа бібліотекознавства та документознавства, яка була упродовж десятиліть єдиною на Півдні України, має великий досвід підготовки фахівців інформаційної сфери і займає провідне місце у піввіковій історії Відокремленого підрозділу «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв». Кафедра, що готує фахівців інформаційної сфери, здійснює вагомий внесок у наукову розробку проблем документалістики, історії бібліотечної та книжкової справи, обслуговування користувачів. Кафедра зустрічає свій ювілей на новому етапі свого розвитку, втілюючи в життя нові проєкти, стартапи, форми роботи зі студентами в трансформованому освітньому середовищі, зберігаючи високий професійний рівень.

Ключові слова: Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв, кафедра інформаційної, бібліотечної та архівної справи, інформаційна освіта.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-03-10

Номер

Розділ

Статті