Математична модель процесу теплообміну під час другого періоду фільтраційного сушіння дисперсних матеріалів - Атаманюк, Володимир Михайлович; Гумницький, Ярослав Михайлович (Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2009)
Наведено результати теоретичних досліджень теплообміну між тепловим агентом і шаром дисперсного матеріалу під час фільтраційного сушіння у другому періоді. Запропонована система диференційних рівнянь у безрозмірних комплексах, що описує процес теплообміну у стаціонарному шарі вологого дисперсного матеріалу та її розв’язок у зображеннях. Наведені наближені розв’язки цієї задачі для часткових випадків, порівняння розрахованих та експериментальних даних