ФОРМУВАННЯ РЕСУРСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ, ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ

Микола Миколайович Ігнатенко

Анотація


Особливої гостроти проблеми забезпечення конкурентоспроможності, економічної безпеки та соціальної відповідальності набувають для суб’єктів господарювання агросфери. Через високі вимоги до якості продукції цієї галузі, ризики виробничо-економічної діяльності, недостатні   інновації та інвестиції, недосконалість бізнес-процесів та інші причини велика їх кількість  виявились не готовими до конкурентної боротьби  на агропродовольчих ринках. Переважно це пов’язано з відсутністю глибокого розуміння особливостей ринкового механізму господарювання та чіткого уявлення про умови й ресурси забезпечення конкурентоспроможності, економічної безпеки та соціальної відповідальності, тобто конкурентний ресурсний потенціал, який здатний забезпечити аграрному чи агропромисловому підприємству стійкі конкурентні позиції на ринку. 


Ключові слова


ФОРМУВАННЯ РЕСУРСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ, ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ АГРОСФЕРИ

Повний текст:

PDF


WEB:     http://efs.onaft.edu.ua/

e-mail:   econsecurity@mail.ru

тел:      (048)-712-42-41
    

Адреса: Одеська національна академія 
харчових технологій, 65039, Україна, 
м. Одеса, вул. Канатна, 112.