ПРІОРИТЕТНІ СФЕРИ Й МЕХАНІЗМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ РЕГІОНІВ

Authors

  • К. Б. Козак Одеська національна академія харчових технологій, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15673/2312-847x.24/2014.36077

Keywords:

ринок, ринкове господарство, продовольчий ринок, продовольча незалежність, продовольча безпека

Abstract

Основною метою статті є дослідження національної продовольчої безпеки та виявлення пріоритетних сфер и механізмів забезпечення продовольчої безпеки регіонів. Трансформаційні зміни у вітчизняній економіці в період переходу до ринкових відносин привели до структурної перебудови всієї системи формування й просторового розподілу продовольчих ресурсів.

References

Білявський В. Статистика товарного ринку: оцінки ринкової кон'юнктури / В. Білявський // Питання статистики. – 1997. – № 4. – С. 20-25.

Венгер А. М. Особливості управління трудовими ресурсами за нових форм господарювання / А. М. Венгер // Вісник КДУТД. – 2001. – № 2. – С. 143-148.

Котлер Ф. Основи маркетингу / Ф. Котлер: Пер. з англ. / Заг. ред. і вступ. ст. Пеньковий Є. М. – М : Прогрес. – 1990. – 736 с.

Куценко В. Нові підходи до формування і розвитку територіальних суспільних систем / В. Куценко, І. Бережна // Економіка України. – 2004. – № 12. – С. 88-90.

Лисецький А. Аграрний сектор України: адаптивний саморозвиток і глобальні виклики у регіональному вимірі / А. Лисецький, М. Соломко, І. Думич // Економіка України. – 2007. – № 11. – С. 57-69.

Могильний О. М. Організаційно-економічний механізм державного регулювання аграрного виробництва у трансформаційний період: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня докт. екон. наук / О. М. Могильний. – Київ. – 2003. – 38 с.

Мочерний С. В. Економіко-енциклопедичний словник : У 2 т. / С. В. Мочерний, Я. С. Ларіна, О. А. Устенко, С. І. Юрій; за ред. С. В. Мочерного. – Львів : Світ, 2005-2006. – Т. 2. – 250 с.

Пряхін В. С. Економічна думка ХХ століття / В. С. Пряхін. М. : Знання. – 1991. – 253 с.

Козак К. Б. Глобалізація та її вплив на стан продовольчої безпеки України / К. Б. Козак // Бізнес-навігатор. Херсон. – 2014. – № 1(33). – С. 266-270.

Козак Е. Б. Формирование, структура и развитие продовольственных рынков в регионах Украины / Е. Б. Козак // Ежеквартальный Карельский научный журнал (Россия). – 2014. – № 1(6). – С. 94-97.

Козак Е. Б. Продовольственная безопасность Украины и ее регионов в условиях глобализации и международной интеграции / Е. Б. Козак // Вектор науки. Ежеквартальный научный журнал Тольяттинского государственного университета. Серия: Экономика и управление. (Россия). – 2014. – № 1(16). – С. 30-33

Індикатори продовольчої безпеки (http://www.fao.org/economic/ess/ess-fs/fs-data/en/)

Баллард Т. Найкращий вимір продовольчої безпеки в контексті активізації харчування / Т. Баллард, А. Кепле, К. Кафиеро та ін. // Міжнародне харчування. – 2014. – № 2. – С. 38-41.

Бекенов С. С. Продовольственная безопасность – как составляющая экономической безопасности / С. С. Бекенов // Вестник Кыргызско-Российского Славянского университета. – 2003. – № 2.

Published

2015-01-12

Issue

Section

Формування та розвиток ринку продуктів харчування