ВИКОРИСТАННЯ НЕТРАДИЦІЙНОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ В ТЕХНОЛОГІЯХ ФЕРМЕНТОВАНИХ НАПОЇВ

Автор(и)

  • В. Л. Прибильський Національний університет харчових технологій, Ukraine
  • I. В. Мельник Одеська національна академія харчових технологій, Ukraine
  • С. В. Омельчук Черкаський державний технологічний університет, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15673/2073-8684.28/2014.29603

Ключові слова:

ферментовані напої, біологічно активні речовини, солодове сусло, волоський горіх

Анотація

В статті розглянуто вплив біологічно активних речовин рослинного походження на технологічні процеси і якість ферментованих напоїв на основі солодового сусла. Вивчено вплив основних хімічних речовини екстракту навколоплідних шкірок волоського горіха на фізико-хімічні та органолептичні показники готового напою.  

Біографії авторів

В. Л. Прибильський, Національний університет харчових технологій

доктор технічних наук, професор

I. В. Мельник, Одеська національна академія харчових технологій

кандитат технічних наук, доцент

С. В. Омельчук, Черкаський державний технологічний університет

аспірант

Посилання

Palagina, M. (2011). Effect of conversion wildgrowth on the qualitive indicators of kvass.– Beer and drinks, Num.3, 40-41.

Early, M. (2000). The future building of new products–Leatherhead Food RA.

Shanidi, F. (2004). Extraction and analysis of phenolics in food– Chromatogr., 2, 95-111.

Mayer, O. (2001) A population study the influence of beer consumption on folate and homocysteine.–Eur J Clin. Nutr., 55, 605-609.

Sharma, R. (2005). Market trends and opportunities for functional dairy beverages – The Australium journal of dairy technology, 60, –2, 196-199.

Electronic resource «Sbiten». www.dvisnkbrovar.by.

Electronic resource «Medi». http://medovarus.ru.

Hernet, M. (2009). Status and prospects of production special grade of beers.– Beer and drinks.– 2, 8-10.

Kobelev ,V. (2002). Effect of yeast races for fermentation juices in obtaining special beer, Beer and drinks.– 6, 14-15.

Pszczola, E. (2003). Aquatic ingredients provide a new wave of opportunity.– Food technology, Num. 5, 71-79.

Palagina, M. The development special beer’s technology with adding Manchurian Aralias extracts.–THEV herald. – 4, 51-56.

Nesterenko, E. (2010). Increase the antioxidant activity of beer with using green tea.– Beer and drinks, 6, 10-11.

Meletyev, A. (2010). The range and biological value of beer.– Food and processing industry – 1, 23-25.

Omelchuk, S. (2012). Development of nut beer technology, Science works of ONAFT.– 2.–. 42, 316-321.

Omelchuk, S. (2012). Development of special beer technology with using walnut extract.– Science, technical and technology – 2013, Vol. LX, 353-358.

Hiyko, I. (2011). Prospects for using walnut extracts as components of functional foods appointment.– Science works of ONAFT, 43, 68-71.

Zhibo L. (2009). Apoptosis of BGC823 Cell Line Inoluced by p-Hudroxymethoxybenzobijuglone, Juglans mands,hurica, Phytoterapy Research, Vol. 23, 551-557.

Suslova A. (2012). Using the young leaves of walnut for extend shelf life and increasing the biological value of food, Num. 4, 53-56.

Polyakov V. (2011). Fruit, berry and plants raw materials in the beverages manufacture, DeLi, 320.

Dayronas G. (2010). Research of the lipophilic fraction of walnut leaves, which grows on the Caucasian Mineral waters, Chemistry of plants raw materials, Num. 4, 91-93.

Korulkin D. (2008). Natural flavanoids. Academic publishing «GEO», 232.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-11-08

Номер

Розділ

Хімія харчових продуктів і матеріалів. Нові види сировини