Використання мікрохвильових технологій у процесах комплексної переробки шламу кави

Автор(и)

  • С. Г. Терзієв
  • Н. В. Ружицька
  • Т. Л. Макієвска
  • O. Г. Бурдо

DOI:

https://doi.org/10.15673/2073-8684.28/2014.29610

Ключові слова:

шлам кави, бародифузія, екстрактор, мікрохвилі

Анотація

В роботі розглянуто склад і властивості шламу кави, показано доцільність його переробки. Проаналізовано процеси вилучення зі шламу водорозчинних та ароматичних речовин кави та олії кави. Наведено зразки мікрохвильового обладнання для екстрагування водорозчинних речовин і олії кави зі шламу кави. Наведено характеристики обладнання і результати виробничих випробувань. 

Посилання

Obzor ryinka kofe: [Elektronn. resurs]. – Rezhim dostupa: http:// www.zmk.com.ua

Yurchenko A.E. (1984) Vtorichnyie materialnyie resursyi pischevoy promyishlennosti (obrazovanie i ispolzovanie). M.: Ekonomika

Nahmedov F.G. (2000) Tehnologiya kofeproduktov. M.: Legkaya i pischevaya promyishlennost.

Neves L., Alves M. M. (2006) Anaerobic co-digestion of coffee waste and sewage sludge. Waste management, 26, 176 – 182.

Schlecht K., Wehrspann O. (1992) U.S. Patent No. 5,151,287. Washington, DC: U.S.

Burdo O.G., Terziev S.G., Shvedov V.V., Ruzhitska N.V.

(2010) Protsesi pererobki shlamu v tehnologiyah virobnitstva rozchinnoyi kavi. Odesa: Naukovi pratsi ONAHT, 37, 252 – 255.

Julio M.A., Sandi Delcio, Coimbra Jane S.R. (2008) Coffee Oil, Cafestol, and Khaweol: Extraction Using Supercritical Carbon Dioxide. New York: Nova Science Publishers, Inc. Food Science and Technology, 441 – 457.

Burdo O.G., Ryashko G.M. (2007) Ekstragirovanie v «sisteme kofe-voda. Odessa.

Vivecananda Mandal, Yogesh Mohan, S. Hemalatha (2007) PHCOG REV.: Microwave Assisted Extraction – An Innovative and Promising Extraction Tool for Medicinal Plant Research. Pharmacognosy Reviews, 1 (1), 7 – 18.

Chemat-Djenni Z., Boudjema Hamada . Chemat F. (2007) Atmospheric Pressure Microwave Assisted Heterogeneous Catalytic Reactions. Molecules, 12, 1399 – 1409.

El Khori S. Jocelyn Pare J.R., Belanger Jacqueline M.R., Perez E. (2007) The Microwave-assisted process (MAPTM1): Extraction and Determination of Fat from Cocoa Powder and Cocoa Nabs. Journal of Food Engineering 79, 1110 – 1114.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-11-08

Номер

Розділ

Процеси, обладнання, автоматизація, управління і економика