ОБГРУНТУВАННЯ РАЦІОНАЛЬНОГО ВМІСТУ МОЛОКОЗСІДАЛЬНОГО ФЕ-РМЕНТУ CHY-MAX У ВИРОБНИЦТВІ М’ЯКИХ ПРОБІОТИЧНИХ СИРІВ

Автор(и)

  • Д. М. Скрипніченко
  • Н. А. Ткаченко

DOI:

https://doi.org/10.15673/2073-8684.27/2014.29710

Ключові слова:

молокозсідальний фермент, згусток, пастеризація, синерезис, пробіотик, функціональний продукт

Анотація

У роботі наведені результати експериментальних досліджень щодо визначення раціональної масової частки стандартизованого молокозсідального ферменту CHY-MAX у молоці при виробництві м’яких пробіотичних сирів в залежності від режиму пастеризації молока, синеретичних властивостей та тривалості утворення сичужних згустків, вмісту сухих речовин і білка в сироватці.

Посилання

Diplock, A.T., Aggett, P.J. , Ashwell, M.А. et al. (1999). Scientific concept of functional foods in Europe: consensus document. British J. Nutr, 81 (1), 1–27.

Richardson, D.P. (2002). Functional Food and Health Claims. The world of Functional ingredients, 9, 12–20.

Roberfroid, M.B. (2002). Global view on functional foods: European perspectives. British J. Nutr, 88 (2), 133–138.

Ericson, K. L., Hubbard, N. E. (2000). Probiotic immunomodulation in health and disease. J. Nutr., 2, 403–409.

Biavati, B., Bottazzi V., Morelli, L. (2001). Probiotics and Bifidobacteria. Novara (Italy): MOFIN ALCE, 79.

Collins, M. D., Gibson, G. R. (1999). Probiotics, prebiotics and synbiotics: dietary approaches for the modulation of microbial ecology. Am. J. Clin. Nutr., 5, 1052 – 1057.

Kahan, Ya. R. (2009). Syry s probioticheskoi mikrofloroi. Syrodelie i maslodelie, 2, 24–27.

Sviridenko, Yu.Ya., Mordvinova, V.A. (2011). Innovatsionnye razrabotki v oblasti syrodeliia. Syrodelie i maslodelie, 3, 17–19.

Hudkov, A. V. (2004). Syrodelie: tekhnolohicheskie, biolohicheskie i fiziko-khimicheskie aspekty. Moskva: DeLi Print, 804.

Elchaninov, V.V. (2011). Kratkaia retroperspektiva primeneniia i izucheniia molokosvertyvaiushchikh fermentov. Syrodelie i maslodelie, 3, 40–42.

Pastukhov, B.V. (2010). Molokosvertyvaiushchii fermentnyi preparat dlia miahkikh syrov. Pererabotka moloka, 8, 48.

Chaharovskii, A. P., Olesnevich, M. P. (2002). K voprosu o vybore koahuliantov dlia proizvodstva sychuzhnykh syrov. Molochna promyslovict, 2, 26–27.

Horina, T.A. (2010). Koahulianty i sychuzhnye fermenty dlia syrodeliia. Syrodelie i maslodelie, 1, 22-23.

Didukh, N. A., Skripnichenko, D.M. (2013). Obosnovanie ratsionalnykh kontsentratsiy molokosvertyvaiushchikh inhredientov v tekhnolohii miahkikh syrov s probioticheskimi svoistvami. Universitetskaia nauka – rehionu: materially I Vserossiiskoi nauchno-prakticheskoi konferentsii s mezhdunarodnym uchastiem, sektsiia: innovatsionnye napravleniia v pishchevykh tekhnolohiiakh, 9-10 aprelia 2013h. Piatihorsk, 96–103.

Bottazzi, V. (2003). Milk, enzymes & micro-organisms. Novara (Italy): MOFIN ALCE, 154.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-11-10

Номер

Розділ

Біопроцеси, біотехнологія харчових продуктів, БАР