ОПТИМІЗАЦІЯ ПРОЦЕСУ ПИВОВАРІННЯ З ВИКОРИСТАННЯМ СЦЕНАРНОГО ПІДХОДУ В УМОВАХ СИТУАЦІЙНОЇ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ

Автор(и)

  • M. С. Романов
  • В. Д. Кишенько
  • A. П. Ладанюк

DOI:

https://doi.org/10.15673/2073-8684.28/2014.29611

Ключові слова:

оптимізація виробництва пива, сценарний підхід, ситуаційне змінювання, ідентифікація, інтелектуальна система

Анотація

Роботу присвячено дослідженню питання оптимізації основних технологічних процесів виробництва пива. Користуючись отриманими знаннями, розроблено інтелектуальну систему управління процесами виробництва пива, в основу якої покладено принципи ситуаційного аналізу поведінки об’єкта управління. Проведений аналіз отриманих результатів дає змогу розробити алгоритми керування, які б дали можливість покращити такі техніко-економічні показники як якість продукції, витрати сировини та продуктивність технологічного комплексу

Посилання

Domarets'kiy, V.A.,. Pribil's'kiy, V.L., Mikhaylov, M.G. (2005). Tekhnologíya yekstraktív,kontsentratív ta napoí̈v íz roslinnoí̈ sirovini: pídruchnik. – K.: Nova Kniga,. – 408 s.

Melet'êv, A. Ê, Todosíychuk, S. R., Koshova, V. M. (2007). Tekhnokhímíchniy kontrol' virobnitstva solodu, piva í bezalkogol'nikh napoí̈v.– K.: Nova kniga,. - 385 s.

Diligenskiy, N.V., Dymova, L.G., Sevast'yanov, P.V. (2004). Nechetkoye modelirovaniye i mnogokriterial'naya optimizatsiya proizvodstvennykh sistem v usloviyakh neopredelennosti: tekhnologiya, ekonomika, ekologiya: Monografiya– M.: Mashinostroyeniye-1,. – 336 s.

Trelea, I.C., Titica, M., Landau, S., Latrille, E., Corrieu G., Cheruy, A. (2001). A predictive modelling of brewing fermentation: from knowledge-based to black-box models. Mathematics and Computers in Simulation, 56. R. 405-424.

Novosel'tsev, V.I., Tarasov, B.V., Golikov, V.K., Demin, B.Ye. (2006). Teoreticheskiye osnovy sistemnogo analiza,– M.: Mayor. – 592 s.:il.

Khoroshevskiy, V. F. (2008). Prostranstva znaniy v seti Internet i Semantic Web (Chast' 1) Iskusstvennyy intellekt i prinyatiye resheniy. – №1. – S. 80-97.

Golenkov, V.V. (2001). Predstavleniye i obrabotka znaniy v grafodinamicheskikh assotsiativnykh mashinakh / Minsk: BGUIR,

Boyko, N.P., Petrunya, V.I., Telis, P.I. (1982). Sostoyaniye i perspektivy avtomatizatsii pivovarennoy promyshlennosti / TSNIITEI PISHCHEPROM. Seriya 10: Pivovarennaya i bezalkogol'naya promyshlennost'. Obzornaya informatsiya. – №6. – S. 1-32.

Telis, P.I. (1969). Issledovaniye osakharivatelya dlya nepreryvnogo zatiraniya v pivovarennom proizvodstve kak ob"yekta avtomatizatsii: Avtoref. dis. k.t.n. / Kiyevskiy tekhnologicheskiy institut pishchevoy promyshlennosti. – K. – 26 s.

Fedotkin, I.M. (1988). Matematicheskoye modelirovaniye tekhnologicheskikh protsessov. – K.: Vishcha shkola, – 415 s.

Antoniadis, A., Oppenheim, G. (1995). Wavelets and statistics // Lecture Notes in Statistics. –№ 103

Jang J.-S. R. (1993). ANFIS: Adaptive-Network-Based Fuzzy Inference System.– IEEE Trans. Systems & Cybernetics. – Vol. 23. – P. 665 – 685 s.

ANDERSON, R.C., M. BARNETT, R. JAISINGHANI: Rule-driven optimization boosts plant performance / [Yelektronniy resurs]. – Rezhim dostupu: http: // www.gensym.com/ documents/HP_1005.pdf

Andrés, Toro, B. De, Girón-Sierra, J.M., López Orozco, J.A., Peinado, J.M., García Ochoa, F., (1998). A kinetic model for beer fermentation under industrial operational conditions. Mathematics and Computer Simulation, 48:65-74.

B. de Andres-Toro, Lopez-Orozco, J.A., Fernandez-Conde, C. (1997). Optimization of batch fermentation process by genetic algorithms.– Departament de Informatica y Automatica. –Uneversidad Complutense de Madrid. Madrid, Spain.

Carrillo-Ureta, G.E., Roberts, P.D., Becerra, V.M. (2001). Genetic Algorithms for Optimal Control of Beer Fermentation.– Proceedings of the IEEE International Symposium on Intelligent Control, Mexico City, Mexico, p.391-396.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-11-08

Номер

Розділ

Процеси, обладнання, автоматизація, управління і економика