ДЕЯКІ АСПЕКТИ БЕЗПЕЧНОСТІ КРЕВЕТОК ВАРЕНО-МОРОЖЕНИХ

Автор(и)

  • M. Р. Мардар
  • С. А. Памбук
  • Ю. О. Ляшенко

DOI:

https://doi.org/10.15673/2073-8684.27/2014.29843

Ключові слова:

креветки варено-морожені, показники якості, показники безпечності, нормативний документ

Анотація

У статті наведено аналіз діючого в Україні нормативного документу, що регламентує вимоги до якості креветок варено-морожених; наведено результати дослідження якості та безпечності п’яти зразків креветок варено-морожених, що реалізуються в торгівельній мережі м. Одеси. Показана необхідність гармонізації українських стандартів з європейськими.

Посилання

Nanna Roos, Md. Abdul Wahab, Chhoun Chamnan, Shakuntala H. Thilsted. (2007) The Role of Fish in Food-Based Strategies to Combat Vitamin A and Mineral Deficiencies in Developing Countries. J. Nutr., 137, 1106–1109

Poznyakovskiy, V.M., Ryazanova, O.A., Kalenik, T.K., Datsun V.M. (2005). Ekspertiza ryby, moreproduktov i nerybnykh obiektov vodnogo promysla. Kachestvo i bezopasnost. Novosibsrsk: Sib. univ. izd.-vo, 311. ISBN 5-94087-041-4

Skladchikov, V. (2013) Vodnyie resursy i aspekty kontrolya. J. Mir produktov, № 8 (97) Published on the web: http://www.prodinfo.com.ua/proizvodstvo/ryiba_i_moreproduktyi/ryinok/vodnyie_resursyi_i_aspektyi_kontrolya.html

Litvinov, V.I. (2011) Ekonomichni ta ekologichni problem rybnogo gospodarstva Ukrainy. J. Rybne gospodarstvo Ukrainy, 3, 3–6.

Korman, I.I. (2012). Analiz otechestvennogo rynka ryby i moreproduktov i factory, kotoryie opredeliaiut povedenie potrebiteliey na etom rynkie. Vestnik Vinnitskogo politekhnicheskogo ins., 4, 50–55.

Mikhneva, Y., Lebskaia, T. (2011) Rynok ryby v Ukrainie i perspektivy yego razvitia Published on the web: http://agrocomplex.info/rynok-ryby/13-rynok-ryby-v-ukraine-i-perspektivy-ego-razvitiya.html

Nesar Ahmed, Faisal Ahammed and Martin Van Brakel (February 2008) An Economic Analysis of Freshwater Prawn, Macrobrachium rosenbergii, Farming in Mymensingh, Bangladesh. Journal of the World Aquaculture Society, 39, 1, 37–50

Jeffery A., Foran, David, H. Good, David, O. Carpenter, M. Coreen Hamilton, Barbara A. Knuth, and Steven J. Schwager (November 2005) Quantitative Analysis of the Benefits and Risks of Consuming Farmed and Wild Salmon. J. Nutr., 135: 2639–2643

Abernathy, Carles O., Thomas, David J., Calderon, Rebecca L. (2003) Nutitional factors may modify the toxic action of methyl mercury in fish-eating populations. Journal of Nutrition, 133 (5s-1), 153–1543.

Bellinger, D. C.; Bolger M.; Carrington C.; Dewailly E.; Magos L. P. A.; Petersen B. (2000) Methylmercury. WHO Food Additives series (safety evaluation of certain Food Additives and Contaminants), 44, 313–391.

Gary, J. Myers, Philip W. Davidson, and J. J. Strain (December 2007) Nutrient and Methyl Mercury Exposure from Consuming Fish J. Nutr. 137: 2805-2808

Commission Regulation (EC) № 1881/2006 of 19 December 2006 setting maximum levels for certain contaminants in foodstuffs/ Official Journal of the European Union. Published on the web: http://eurlex.europa.eu/LexUriServ

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-11-11

Номер

Розділ

Технологія і безпека продуктів харчування