ЗБЕРЕЖЕННЯ ЯКОСТІ ЗАТЯЖНОГО ПЕЧИВА ЗАЛЕЖНО ВІД ВИДУ ПАПЕРОВИХ ПАКУВАЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ

Автор(и)

  • В. А. Осика
  • К. В. Мостика

DOI:

https://doi.org/10.15673/2073-8684.29/2014.33605

Ключові слова:

затяжне печиво, паперові пакувальні матеріали, водонепроникність

Анотація

У статті проаналізовано збереження якості затяжного печива за рахунок використання водонепроникних паперових матеріалів. Зокрема, наведено результати досліджень зміни якості печива, упакованого у різні види паперових пакувальних матеріалів, за органолептичними показниками, показниками масової частки вологи та жиру, намочуваності та мікробіологічними показниками у процесі зберігання. Проаналізовано результати розрахунків комплексних показників якості печива.

Посилання

Position Paper Packaging and Food Safety // World Packaging Organisation.: http://www.worldpackaging.org/

uploads/ paperpublished/7_pdf.pdf

Position Paper Packaging – An Important Tool for A Sustainable Society // World Packaging Organisation. – Ре-жим доступу: http://www.worldpackaging. org/uploads/paperpublished/9_pdf.pdf

Lisinska-Kusnierz, M. (1996). Research on digressions of features of packaging materials stored in unsuitable microclimatic conditions. Forum Ware. Wien, 1-4,141-147.

Paslaru, С. (1993). Contributions to the study of the product-packing-environment interaction. Forum Ware, Wien, 1-4, 173-186.

Oleksiyenko, N.V. (2000). Prediction and installation warranty storage pastry products: Abstract of thesis for the degree of candidate of technical sciences. Specialty 05.18.01 "Technology bakery products and food concentrates" / Ukrainian State University of Food Technologies, Kyiv,20 р.

Koptiukh, L., Osуka, V. (2010). Composite packaging materials: innovations and perspectives of usage. Proceedings 17-th IGWT Symposium, II, Romania, 982-987.

Processed paper for food packaging. TС 17.1-01566117-081:2012.

Koptiukh, L.A., Waisman, L.M., Horbach, S.F. Wrapping paper, Patent 40014 Ukraine, IPC D21H 27/10. - Publ. 16.07.2001, Bull. Number 6, 4 p.

Shen, L., Haufe, J., Patel, M.K. (2009). Product overview and market projection of emerging bio-based plastics. Utrecht, The Netherlands. PRO BIP, 16-25.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-12-12

Номер

Розділ

Технологія і безпека продуктів харчування