СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ВИПЕЧЕНИХ БІСКВІТНИХ НАПІВ-ФАБРИКАТІВ З ДОДАВАННЯМ БОРОШНА «ЗДОРОВ’Я» ТА ПОРОШКУ КЕРОБУ

Автор(и)

  • М. М. Кравченко
  • Р. П. Романенко
  • О. Л. Романовська

DOI:

https://doi.org/10.15673/2073-8684.4/2015.55869

Ключові слова:

борошно, кероб, межа міцності, вологість, цукри, бісквіт, похибка

Анотація

У статті розглянуто актуальність розроблення технології випечених бісквітних напівфабрикатів з додаванням борошна «Здоров’я» та порошку керобу різного ступеня обсмажування. Досліджено вплив борошна «Здоров’я» та порошку керобу (світлого, медіум, темного) на структурно-механічні властивості випечених бісквітних напівфабрикатів за допомогою пенетрометра. Встановлено, що додавання борошна «Здоров’я» та порошку керобу позитивно впливають на міцність, стан поверхні та сприяє збільшенню терміну зберігання випечених бісквітних напівфабрикатів

Посилання

Lozova TM, Syrokhman IV Naukovi osnovy formuvannia spozhyvnykh vlastyvostej i zberihannia iakosti boroshnianykh kondyters'kykh vyro-biv. L.: Vyd-vo LKA. 2009; 456.

Pavlov AV Sbornyk retseptur muchnykh kondyterskykh y bulochnykh yzdelyj. Hydrometeoyzdat. 1998; 294.

Drobot V. Tekhnolohiia khlibopekarnoho vyrobnytstva. K.: Lohos. 2002; 365.

Yousif AK, Alghzawi HM Processing and characterization of carob powder. Food Chemistry. 2000; 69: 283-287.

Ayaz FA, Torun Н, Ayaz S, Correia PJ, Alaiz M, Sanz C. Gruz JI, Strand M Determination of Chemical Composition of Anatolian Carob Pod (Ceratonia siliqua L.): Sugars, Amino and Organic Acids, Minerals and Phenolic Compounds. Food Quality. 2007; 30: 1040-1055.

Owen RW, Haubner R, Hull WE, Erben G, Spiegelhalder B, Bartsch H, Haber B Isolation and structure elucidation of the major individual polyphenols in carob fibre. Food and Chemical Toxicology. 2003; 41: 1727-1738.

Anonymous. Foodstuffs, Cosmetics and Disinfectants Act. Pretoria, South Africa: South African Department of Health. 2002; 54. http://www.capetown.gov.za.

Barracosa P, Osorio J Cravador A Evaluation of fruit and seed diversity and characterization of carob (Ceratonia siliqua L.) cultivars in Algarve region. Scientia Horticulturae. 2007; 4: 250-257.

Battle I, Tous J Agronomic and Commercial Performance of Four Spanish Carob Cultivars. HortTechnology. 2009;2: 465-470.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-12-10

Номер

Розділ

Хімія харчових продуктів і матеріалів. Нові види сировини