Skhid

“Skhid” is a journal of analysis and new ideas. From 1995 to 2014 the Journal was published in Donetsk (Ukraine). From the late 2014 to June 2018 it has been published in Mariupol of Donetsk Region (Ukraine). From June 2018 the Journal is published in Kyiv.

Profile: “Skhid” highlights the results of research in history and philosophy

Languages of the publication: Ukrainian, Russian and English.

Periodicity: 6 issues a year.

Topical series of the Journal:

"Philosophic Sciences"

"Historical Sciences"

ISSN 1728-9343 (Print)

ISSN 2411-3093 (Online)

Chief Editors:

Volodymyr Biletsky, Doctor of Technology, Professor, Full member of the Shevchenko Scientific Society (user profile in the system Google Scholar).

Olena Aleksandrova, Doctor of Philosophy, Professor (user profile in the system Google Scholar).

Editor: Halyna Tymofeyevа

“Skhid” is an open access journal. All articles are free for users to access, read, download, and print.

Since 1999 the journal has been listed as an academic edition that can publish research papers to qualify for a Doctoral or Candidate degree  in economics (Order No. 747 of the Ministry of Education and Science of Ukraine, dd. 13.07.2015, Annex 17), history (Order No. 1021 of the Ministry of Education and Science of Ukraine, dd. 07.10.2015, Annex 11) and philosophy (Order No. 528 of the Ministry of Education and Science of Ukraine, dd. 12.05.2015, Annex 10).


Founders:

Ukrainian Center for Cultural Studies (Mariupol);

Borys Grinchenko Kyiv University (Kyiv).

 Our partners:

Center for Humanitarian Education of the National Academy of Sciences of Ukraine;

Academy оf Economic Science of Ukraine;

Donetsk Branch of the Shevchenko Scientific Society;

Ukrainian institute of strategies of global development and adaptation


Editorial address: 13B, office 416, Tymoshenko str., Kyiv, 04212, Ukraine

tel: +380504733118.

Certificate of registration KB № 23390-13230ПР of 08 June 2018.

e-mail: journal_shid@ukr.net

For an electronic copy of this journal click the Vernadsky National Library of Ukraine (Link)



Announcements

 

Важливе повідомлення для авторів журналу Схід

 

Затверджено НОВИЙ ГРАФІК випуску журналу з ІСТОРИЧНИХ НАУК на 2018 рік:

№ 4 (156) липень-серпень (набір статей до 10 вересня, дата виходу - кінець вересня 2018 року)

№ 6 (158) листопад-грудень (набір статей до кінця грудня, дата виходу - січень 2019 року)

 

- Наказ Міністерства освіти і науки України № 1021 від 07.10.2015 р., додаток 11 щодо включення журналу до Переліку наукових фахових видань України продовжує діяти.

- Інформація в міжнародних каталогах наукових видань і наукометричних базах, куди входить журнал, оновлюється до кінця липня ц.р. 

- Співзасновниками журналу прийнято рішення про збільшення англомовного контенту випусків до 50%.

 

 Порядок подання статті не змінився. Для публікації статті необхідно відправити до редакції електронною поштою journal_shid@ukr.net або завантажити на сайт skhid.kubg.edu.ua наступні матеріали:

  1. електронну довідку про автора;
  2. статтю;
  3. авторський реферат статті англійською мовою (авторський реферат статті повинен містити: прізвище та ім'я автора; звання або посаду; місце роботи або навчання; назву статті; стислий зміст статті обсягом 1800 знаків).
 
Posted: 2018-08-22
 

ЗМІНИЛИСЯ СПІВЗАСНОВНИКИ ЖУРНАЛУ «СХІД»!!!

 

08.06.2018 р. Міністерство юстиції України прийняло рішення про перереєстрацію журналу «СХІД» (наказ № 1782/5). На сьогодні співзасновниками журналу є:

Київський Університет імені Бориса Грінченка (м. Київ);

Український культурологічний центр (м. Маріуполь).

 

Публікація статей у журналі тепер здійснюватиметься за такими тематичними серіями:

«ФІЛОСОФСЬКІ НАУКИ»

«ІСТОРИЧНІ НАУКИ»

 
Posted: 2018-06-21
 

ДО УВАГИ АВТОРІВ!

 
Усіх авторів, які мають зареєстрований ORCID, просимо вказувати його у відомостях про автора.  
Posted: 2018-04-24
 

ДО УВАГИ АВТОРІВ!

 

Видавець журналу – Український культурологічний центр – став членом професійної організації CrossRef.

 

CrossRef - це об'єднання видавців наукових публікацій (журналів, монографій, збірників матеріалів конференцій), створене з метою розробки та підтримки всесвітньої високотехнологічної інфраструктури наукових комунікацій. Головним завданням CrossRef є сприяння широкому використанню інноваційних технологій для прискорення і полегшення наукових досліджень. Особлива увага CrossRef зосереджена навколо питань розбудови електронної інфраструктури взаємної цитованості наукових публікацій. Асоціація CrossRef підтримує спільну всесвітню службу взаємної цитованості, яка функціонує як своєрідний шлюз між електронними платформами видавців. Ця служба не зберігає повні тексти наукових публікацій, але вона зберігає інформацію про зв'язки публікацій через технологію Digital Object Identifier (CrossRef DOI), а також метадані опублікованих наукових матеріалів. Завдяки цій системі дослідники можуть використовувати функціональність рівня глобального науково-видавничого середовища.

Членами CrossRef наразі є 5 тис. видавців з усього світу. База даних цитувань CrossRef охоплює понад 75 млн журнальних статей та інших типів наукових публікацій (монографій, наборів даних, дисертацій, технічних звітів).

Починаючи з номера 1 за 2016 рік усі статті авторів нашого журналу також отримують відповідний індекс DOI - унікальний ідентифікатор цифрового об’єкта (digital object identifier).

Тепер, посилаючись на таку статтю, автор повинен указувати індекс DOI у References та Списку літератури за ДСТУ. Наприклад:

1. Cherednichenko, O. (2016). Food consumption in English towns and cities, 14th-15th centuries. Skhid, № 2 (142), 65-70 (ukr). doi:  10.21847/1728-9343.2016.2(142).67698

2. Watts, S. (2012).  Food and the Annales School. The Oxford Handbook of Food History / [Jeffrey M. Pilcher (Ed.)]. Oxford : Oxford University Press,  3-18. doi:  10.1093/oxfordhb/9780199729937.013.0001

Або:

1. Чередниченко, О. Раціон харчування англійських міщан XIV-XV ст. / О. Чередниченко // Схід. – 2016. – № 2 (142). – С. 65-70. doi:  10.21847/1728-9343.2016.2(142).67698

2. Watts, S. Food and the Annales School. The Oxford Handbook of Food History / S. Watts [Jeffrey M. Pilcher (Ed.)]. - Oxford : Oxford University Press, рр. 3-18. doi:  10.1093/oxfordhb/9780199729937.013.0001 

 

Подаючи пристатейний список літератури, автори статей повинні не тільки правильно оформлювати бібліографічні посилання, але й указувати індекс DOI до кожного джерела.

Перевірка джерел на наявність такого індексу здіснюється на сайті: http://crossref.org/

У віконці пошуку «Metadata Search» Ви вводите прізвище автора та назву джерела (статті, монографії, тез конференції). Якщо результат пошуку позитивний – Ви знаходите відповідне джерело у базі CrossRef – указуєте номер ідентифікатора. Автор цього джерела підвищує свій рівень цитованості. Автор журналу «Схід» так само підвищить свій рівень цитованості, оскільки доступ до його статті відтепер буде відкритий для 75 мільйонів користувачів.

З огляду на це заохочуємо авторів з України подавати статті англійською мовою.

Редакція журналу «Схід»

 

 

 
Posted: 2016-07-21
 

THE SKHID JOURNAL IS CATALOGUED AS A SPECIALIZED SCIENTIFIC PUBLICATION OF UKRAINE IN THE FIELD OF HISTORICAL SCIENCES

 

Order No. 1021 of the Ministry of Education and Science of Ukraine, dd. 07.10.2015, Annex 11 (Link)

 
Posted: 2015-10-23
 

THE SKHID JOURNAL IS CATALOGUED AS A SPECIALIZED SCIENTIFIC PUBLICATION OF UKRAINE IN THE FIELD OF ECONOMIC SCIENCES

 

Order No. 747 of the Ministry of Education and Science of Ukraine, dd. 13.07.2015, Annex 17 (Link)

 
Posted: 2015-07-22
 

THE SKHID JOURNAL IS CATALOGUED AS A SPECIALIZED SCIENTIFIC PUBLICATION OF UKRAINE IN THE FIELD OF PHYLOSOPHIC SCIENCES

 
Order No. 528 of the Ministry of Education and Science of Ukraine, dd. 12.05.2015, Annex 10 (Link)  
Posted: 2015-05-18
 

"Skhid" is included in University of New Brunswick Libraries

 

New Brunswick, Canada

 
Posted: 2015-05-01
 

"Skhid" is included in German Institute of Global and Area Studies Libraries

 

Hamburg, Germany

 
Posted: 2015-05-01
 

"Skhid" is included in University of Southern Denmark Libraries

 

Odense, Denmark

 
Posted: 2015-05-01
 
More Announcements...

No 4(156) (2018): HISTORICAL SCIENCES


Cover Page