Самооцінка та рівень домагань вихованців футбольного клубу для дошкільнят

Authors

  • Олена Павлик Харківська державна академія фізичної культури,

DOI:

https://doi.org/10.15391/snsv.2019-6.032

Keywords:

самооцінка, рівень домагань, футбол, дошкільнята, психодіагностика, методика «Драбинка».

Abstract

Мета полягає у дослідженні самооцінки та рівня домагань вихованців футбольного клубу для дошкільнят м.  Харків.  Матеріал і методи: у експерименті прийняли участь 15 хлопчиків у віці від 6 до 7 років, які займаються футболом від 5 місяців до 1,5  року.  Для  дослідження  самооцінки та рівня домагань дітей ми  застосували методику «Драбинка». Результати: отримані у ході дослідження данні свідчать, що у групі вихованців майже за всіма запропонованими характеристика рівень домагань вищий за рівень самооцінки. Лише за характеристиками ризикованості і тривожності досліджувані вихованці мають однакові показники як за самооцінкою, так і за рівнем домагань.

Висновки: загальний рівень самооцінки досліджуваних вихованців футбольного клубу для дошкільнят знаходиться на першій сходинці, що вказує на адекватну самооцінку з тенденцією на занижену. Результати рівня домагань вказують на реалістичний рівень з тенденцією на завищений

References

Воскобойніков, В.С., Павлик,О.М. (2018), "Вегетативний коефіцієнт енергетичного балансу організму дітей, вихованців футбольного клубу для дошкільнят", Збірник наукових праць Харківської державної академії фізичної культури, №5, Харків.

Гончаровська, Г.Ф. (2010), "Cоціально–психологічні чинники становлення самооцінки дитини дошкільного віку", Проблеми сучасної психології: збірник наукових праць Кам’янець Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Інституту психології ім.

Г.С. Костюка АПН України, Вип. 8, Кам’янець-Подільський.

Іванова, В. В. (2017), "Фактори оптимізації психологічного розвитку дошкільника", Науковий журнал «Молодий вчений», Випуск № 4 (44) Херсон.

Кураєв, Г.А., Пожарська, Е.Н. (2002), Вікова психологія. Київ.

Хухлаева, О.В. (2016), Практические материалы для работы с детьми 3–9 лет, Психологические игры, упражнения, сказки, Москва.

Sandra D.Simpkins (2009), "The link between children’s sport participation and self-esteem: Exploring the mediating role of sport self-concept", Psychology of Sport and Exercise, Volume 10, Issue 3, Lemoyne.

Published

2019-12-30

How to Cite

Павлик, О. (2019). Самооцінка та рівень домагань вихованців футбольного клубу для дошкільнят. Slobozhanskyi Herald of Science and Sport, (6К), 62–65. https://doi.org/10.15391/snsv.2019-6.032

Issue

Section

Articles