ЕФІРНА ОЛІЯ NEPETA CATARIA ЯК ОСНОВА ВИРОБНИЦТВА НАТУРАЛЬНИХ АРОМАТИЗАТОРІВ ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

Автор(и)

  • Н.Е. ФРОЛОВА канд. техн. наук, доц., НУХТ, Київ,
  • М.В. КАРПУТІНА канд. техн. наук, доц., НУХТ, Київ,
  • Т.О. БЕРЕЗКА ст. викладач, НТУ «ХПІ»,

DOI:

https://doi.org/10.20998/%25x

Ключові слова:

ефірна олія, фракціонування, параметри, ароматизатори, комбінування, тональність.

Анотація

Приведено результати дослідження умов спрямованого фракціонування ефірної олії Nepeta cataria. Встановлено параметри процесу для кожної фракції – залишковий тиск, температурні режими, флегмове число. Отримано чотири фракції (ароматизатора) різної тональності аро-мату. Застосовування фізичних процесів перероблення ефірної олії не руйнує природні структурні зв’язки, зберігає натуральність, біологічну здатність. Комбінування фракцій із за-лученням комп`ютерних програм дозволяє поширити лінійку натуральних ароматизаторів з однієї ефірної олії для харчової промисловості.

Опубліковано

2015-02-24