К вопросу о свойствах денежных аналогов.

Автор(и)

  • В'ячеслав Степанович Волошин Приазовский государственный технический университет, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.31498/2225-6407.14.2016.105613

Анотація

У статті розглянуті властивості грошових аналогів. Обґрунтовано, що в порівнянні з іншими видами грошей сучасні електронні гроші їх варіанти здатні змінити власне уявлення про гроші, як універсальний засіб товарообміну. Причина криється в тій значній кількості нових властивостей і функцій, які стали притаманні таким грошам в сучасному суспільстві. Обґрунтовано недоліки цих систем, зокрема, відсутність реального захисту від шахрайства, особливо щодо новачків. До видимих недоліків відноситься і безвідкличність транзакції. Зроблено висновок, що зупинити рух грошових альтернатив в світі вже не під силу нікому. Електронні засоби платежів, розвиток Інтернету, звикання до цих систем платежів з боку населення дають право тільки сподіватися на їх розвиток в правовому полі, з позицій підвищення безпечного користування електронними замінниками традиційних грошей, розраховувати на істотні зміни умов традиційної торгівлі, як одного з наріжних видів людської діяльності.

Біографія автора

В'ячеслав Степанович Волошин, Приазовский государственный технический университет

Ректор, заслуженный деятель науки и техники Украины, доктор технических наук, профессор, академик Академии экономических наук Украины

Посилання

Какая криптовалюта рентабельна для любого рынка [Электронный ресурс] : bitcoin, litecoin или другие форки // Просто инвестиции. – [Б . м.], 2014-2015. – Режим доступа: http://prostoinvesticii.com/odengakh/kakaya-kriptovalyuta-rentabelna-dlya-lyubogo-rynka-bitcoin-litecoin-ili-drugie-forki.html. – Загл. с экрана.

Михайлов, В. И. Интернет и закон / В. И. Михайлов // Инфобизнес. – 2008. – № 1 (192). – С. 56-61.

Кемрадж, А. С. Правовые аспекты использования интернет-технологий / А. С. Кемрадж; под ред. Д. В. Головерова. – М. : Кн. мир, 2007. – 271 с.

Монахов, В. Н. СМИ и Интернет : проблемы правового регулирования / В. Н. Монахов. – М. : Экопринт, 2008. – 76 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-12-29

Номер

Розділ

Статті