Удосконалення системи оплати праці та стимулювання структурних підрозділів підприємств.

Автор(и)

  • Лілія Михайлівна Філіпішина ППІ НУК імені адмірала Макарова, м. Первомайськ, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.31498/2225-6407.15.2017.135127

Ключові слова:

ліміт фінансових ресурсів, коефіцієнт особистого трудового внеску, госпрозрахунок, стимулювання праці.

Анотація

У сучасних умовах плинність кадрів є однією з основних проблем функціонування та розвитку корпоративного бізнесу. За прогнозами до 2020 року вона може збільшитися до 23-24%, тобто більше ніж 190 мільйонів співробітників у всьому світі змінять роботу. Лояльність співробітників є стримуючим фактором плинності кадрів та найважливішим критерієм здорового розвитку підприємства. Ефект може бути досягнуто за рахунок впровадження матеріальних та моральних стимулів щодо підвищення зацікавленості  робітників в покращенні результатів праці. Одним з таких заходів має бути впровадження системи оплати роботи окремих виробничих підрозділів на умовах господарського розрахунку, який базується на ліміті фінансових ресурсів, виділених для забезпечення виконання покладених на цю службу функціональних обов’язків. Запропонований ліміт має коригуватися за показниками, які враховуються при оцінці діяльності конкретної служби. Пропонується використовувати коефіцієнт особистого трудового вкладу, який дозволить більш точно оцінити внесок кожного співробітника в загальні результати діяльності служби. Коефіцієнт встановлюється в межах від 0,75 до 1,25. Важливим також є доведення до працівників підприємства актуальної інформації про оцінку їх діяльності, підрозділів, де вони працюють, і підприємства в цілому.

Біографія автора

Лілія Михайлівна Філіпішина, ППІ НУК імені адмірала Макарова, м. Первомайськ

к. е. н., доцент кафедри економіки та організації виробництва

Посилання

1. Гетьман О. О. Вдосконалення системи стимулювання праці на вітчизняних сервісних підприємствах / О. О. Гетьман, А. А. Салімов // Молодий вчений. – 2015. – № 5. – С. 104 – 108.

2. Кебас М. О. Системность эффективной мотивации / М. О. Кебас // Управление персоналом: Украина. – 2010. – № 4.– С. 52 – 55.

3. Мотивація і стимулювання трудової діяльності: підручник: для студ. вищ. навч. закладів, що навчаються за спец. «Менеджмент організації», «Управління персоналом» / А. Я. Кибанов [и др.]; під ред. А. Я. Кибанова. –К.: Знання, 2012. –523 с.

4. Офіційний сайт компанії Hay Group [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.haygroup.com/ua/

5. Офіційний сайт Науково-виробничого підприємства «Металургпром» [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.metallurgprom.dp.ua/

6. Офіційний сайт компанії Метінвест [Електронний ресурс].– Режим доступу https://www.metinvestholding.com/ua

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-05-17

Номер

Розділ

Статті