Про журнал

Галузь та проблематика

Постановою МОН України № 1021 від 07.10.2015 р. збірник наукових праць «Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: мистецтвознавство» внесено до Переліку наукових фахових видань України.

Процес рецензування

Редколегія наукового збірника здійснює обов’язкове рецензування поданих статей. Метою рецензування є поліпшення якості наукових статей, які публікуються в збірнику після оцінки матеріалів висококваліфікованими фахівцями – членами редакційної колегії та зовнішніми незалежними експертами відповідного профілю. Здійснюється «сліпе» рецензування – автор і рецензент не знайомі один з одним. Списки зовнішніх рецензентів зберігаються в редколегії, забезпечується анонімність особи рецензента.

Редколегія інформує автора про результат розгляду, надсилаючи йому електронною поштою висновок. За наявності в членів редколегії або незалежних експертів запитань до автора щодо певних положень стаття повертається йому на доопрацювання або виправлення. Якщо автор не згоден із зауваженнями рецензента, він має обґрунтувати це письмово. Редколегія залишає за собою право відхилити статтю, якщо автор безпідставно залишає без уваги побажання рецензента. Відхилені рукописи авторам не повертаються.

Політика відкритого доступу

Збірник наукових праць Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. ВГнатюка. Серія: мистецтвознавство підтримує Будапештську ініціативу відкритого доступу ВОАІ (Budapest Open Access Initiative) до опублікованого вмісту, дотримуючись принципів вільного поширення наукової інформації та глобального обміну знаннями задля загального суспільного прогресу. Це означає, що будь-яка публікація у збірнику має відкритий доступ до неї. Усі статті вільні для перегляду, читання, завантаження та друкування. Політика наукового збірника така, що відсутні національні, расові, релігійні, політичні або інші види обмежень для опублікування статей.

Історія журналу

Рік заснування: 1999.

Вид видання за цільовим призначенням: наукове.

Категорія читачів: студенти, аспіранти, вчителі, викладачі, наукові працівники та інші.

Програмні цілі: публікація результатів науково-педагогічних інноваційних досліджень.

Свідоцтво про державну реєстрацію: КВ № 15877-4349 р видане Міністерством юстиції України 12.10.2009 р.

Постановою МОН України № 1021 від 07.10.2015 р. збірник наукових праць «Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: мистецтвознавство» внесено до Переліку наукових фахових видань України.