Про журнал

Галузь та проблематика

Рецензований журнал «Збірник наукових праць при Національної академії державного управління при Президентові України» орієнтований на висвітлення сучасних напрямів галузі знань «Публічне управління та адміністрування» і галузі науки «Державне управління». З огляду на це приймаються і розглядаються матеріали, які обґрунтовують теоретичні передумови, прикладні аспекти та методологічні основи наукового розв’язання різноаспектних питань теорії та практики публічного управління, публічного адміністрування, публічної служби, закономірностей функціонування та розвитку системи державного управління та місцевого самоврядування.

Процес рецензування

Редакційна колегія розглядає  неопубліковані раніше наукові матеріали, які відповідають тематиці видання. Усі матеріали, окрім рецензій, оглядів, архівних матеріалів та повідомлень інформаційного характеру (вітання, некрологи, відкриті листи тощо) проходять так зване сліпе рецензування (наукову експертизу).

Сліпе рецензування дослідницьких матеріалів здійснюється для максимально об’єктивного оцінювання змісту, передбачає всебічний аналіз переваг і недоліків тексту.

Окремо враховується ступінь відповідності оформлення матеріалу до вимог редколегії.

Редакційна колегія залишає за собою право відхилити матеріал на етапі попереднього розгляду, якщо його зміст не відповідає тематиці й науковому напряму журналу чи у тексті не дотримано норм науковому стилю, чи вимог до технічного оформлення і структурування матеріалу, чи порушено основні принципи академічної доброчесності (усі матеріали редколегія перевіряє на плагіат).

Процес рецензування здійснюють члени редколегії та незалежні експерти з відповідних галузей. Рецензування матеріалів відбувається конфіденційно за принципом подвійного «сліпого» рецензування. Розголошення конфіденційності рецензування матеріалу порушує права автора. Редакційна колегія журналу не повідомляє інформацію, що стосується рукопису (включно з відомостями про його отримання, зміст, процес рецензування, критичні зауваження рецензентів й остаточний висновок) нікому, крім самих авторів і рецензентів. Порушення конфіденційності можливе у разі заяви про недостовірність або фальсифікацію матеріалів, застосування плагіатних практик, порушення принципів академічної доброчесності, однак в інших випадках збереження конфіденційності обов’язкове.

Рецензенти оцінюють теоретико-методологічний рівень статті, її актуальність, наукову новизну і практичну цінність. Також визначають відповідність статті принципам етики наукових публікацій та надають рекомендації щодо усунення випадків їх порушення.

За результатами рецензування матеріалу редколегія ухвалює рішення про:

- публікацію;

- повернення матеріалу авторові на доопрацювання з урахуванням зауважень рецензентів;

- відмову в публікації.

Редакція письмово повідомляє авторів про ухвалене рішення, однак не провадить і не підтримує дискусії у разі відхилення публікації.

Статті членів редакційної колегії також підлягають стандартній процедурі подвійного «сліпого» рецензування, організованого головним редактором. Члени редакційної колегії не беруть участі у розгляді власних рукописів.

Призначення рецензентів відбувається за рішенням головного редактора і редакційної колегії.

Строки рецензування можуть у кожному окремому випадку змінюватись з урахуванням створення умов для максимально об’єктивної оцінки якості наданих матеріалів.

Автору надається можливість ознайомитися з текстом рецензії. Взаємодія між автором і рецензентами відбувається опосередковано через редакційну колегію видання або за допомогою середовища видавничої платформи OJS (Open Journal Systems). На прохання рецензента та за згодою редакційної колегії взаємодія автора й рецензента може відбуватись у режимі безпосереднього особистісного контакту (таке рішення може бути ухвалено для поліпшення матеріалу).

Якщо рецензент указує на необхідність доопрацювань, внесення певних коректив, матеріал повертають авторові з пропозицією врахувати побажання і зауваження. Під час повторного надання доопрацьованого матеріалу до редакційної колегії автор повідомляє про врахування або причини неврахування зауважень / побажань, які зробив  рецензент, і коментує всі внесені в статтю зміни. Такий авторський примірник статті повторно надається тому самому рецензентові для ухвалення остаточного рішення й підготовки вмотивованого висновку про можливість публікації. Датою прийняття матеріалу для публікації вважається дата отримання позитивного висновку рецензента (або рішення редакційної колегії) стосовно доцільності й можливості опублікування.

Автор у разі незгоди з думкою рецензента має право надати аргументовану відповідь редколегії журналу. За таких обставин матеріал розглядають на засіданні робочої групи редакційної колегії. Редакційна колегія може направити матеріал на додаткове або нове рецензування іншому фахівцеві. Редакційна колегія залишає за собою право відхилити матеріал у разі неспроможності або небажання автора врахувати рекомендації й зауваження рецензентів, скорочувати і редагувати матеріал.

Періодичність публікації

Шановні автори!

Редакційна колегія журналу запрошує до співпраці та чекає на цікаві й актуальні статті, рецензії, огляди за тематикою видання.

Редпортфель журналу наповнюється постійно. Терміни прийняття і розгляду матеріалів:

до випуску 1 - 16 січня

до випуску 2 - 16 червня

Вимоги до оформлення та подання дивіться в Інструкціях для авторів на сайті цього видання у Керівництвах для авторів або тут.

Чітке дотримання правил, редакційних політик, інструкцій для авторів сприятиме приємній та плідній співпраці!

Політика відкритого доступу

Цей журнал практикує політику відкритого доступу до опублікованого змісту, підтримуючи принципи вільного поширення наукової інформації та глобального обміну знаннями задля загального суспільного прогресу.

Редакційна політика та етичні норми

Редакційна колегія журналу орієнтується на поширення наукових знань вчених та науково-педагогічних правників, створення умов для творчого пошуку молодим науковцям. Під час розгляду матеріалів редколегія звертає увагу насамперед на наукову новизну, теоретичну цінність та практичний внесок у розвиток науки, незалежно від посади авторів, наукового ступеня, вченого звання, віку, національності, ґендеру, релігійних і політичних поглядів тощо.

Редакційна політика видання базується на таких принципах:

– об’єктивність і неупередженість у відборі матеріалів для публікації;

– висока вимогливість до якості наукових текстів;

– колегіальність в ухваленні рішень щодо публікації;

– доступність та оперативність у спілкуванні з авторами;

– суворе дотримання авторських і суміжних прав;

– строге дотримання графіку подання, опрацювання статей і виходу журналу друком.

Редакційна колегія журналу рекомендує особам, які беруть участь у роботі над публікаціями у фаховому виданні (автори, рецензенти, редактори), дотримуватися принципів, проголошених Комітетом з етики публікацій (Committee on Publication Ethics) (http://publicationethics.org) та Етичним кодексом ученого України (http://znc.com.ua/ukr/news/2009/20090123ethic.php).

Стосунки між редакцією, авторами і рецензентами ґрунтуються на дотриманні етичних норм, визначених Комітетом з етики публікацій у відповідному керівництві «Code of Conductand Best Practice Guidelines for Journal Editors»(https://publicationethics.org/files/Code_of_conduct_for_journal_editors_1.pdf).

Всі матеріали, подані до журналу, перевіряються з допомогою антиплагіатної системи Unichek.

Політика відкритого доступу

Редколегія «Збірника…» підтримує політику відкритого доступу до публікацій, принципи вільного поширення та обміну науковою інформацією. Під «відкритим доступом» розуміємо відкриття в Інтернеті (на сайті журналу, сайті НАДУ, академічному репозитарії) всіх публікацій, які можна читати, завантажувати, копіювати, поширювати, роздруковувати, знаходити чи приєднувати до повних текстів відповідних статей або використовувати для інших законних цілей, не порушуючи авторського та суміжних прав.

Повнотекстові файли всіх архівних та поточних випусків журналу розміщено у відкритому доступі на сайті Національної академії державного управління України при Президентові України, на сайті Національної наукової бібліотеки України імені В. І. Вернадського НАН України і представлені на порталі в інформаційному ресурсі «Наукова періодика України».

 

Індексування

Наукове фахове видання проіндексовано в репозитарних, наукометричних базах даних та наукових пошукових системах:

Редакційний збір

Публікація в журналі для працівників, аспірантів і докторантів Національної академії державного управління України при Президентові України, а також членів редколегії, наукових експертів матеріалів раз на рік безплатна. Для авторів з інших установ та закладів вищої освіти вартість редакційного збору (антиплагіатної перевірки, додрукарської підготовки матеріалу і друку публікації) становить 40  грн за аркуш формату А4 (1800-2000 знаків у пробілами). Оплату здійснюють після схвалення редакційною колегією матеріалу до друку.

Історія журналу

«Збірник наукових праць Національної академії державного управління при Президентові України» – наукове фахове видання, рецензований журнал, заснований 2003 р.

 

Попередні версії журналу розміщені на сайті Національної академії державного управління при Президентові України та на порталі Наукової періодики Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського