РЕЦЕНЗІЯ на монографічне дослідження Садовенко Світлани Миколаївни «Хронотопи аксіосфери української народної художньої культури»

Автор(и)

  • Evgenia Bilchenko

DOI:

https://doi.org/10.32461/2226-0285.1.2019.181120

Анотація

Мабуть, одним із найбільш проблемних напрямів розвитку сучасної культурологічної думки є етнокультурологія і дотична до неї культурна регіоніка. Квазінаукові штампи описового народознав- ства тяжіють над нею, наповнюючи її парадигмальне поле романтично-просвітницькими умона- строями наївних провінційних підходів до фольклористики, клубної роботи та народної самодіяльності, з якими у нас, на жаль, асоціюється класична етнографія. Шалений брак теоретично- го потенціалу, які накопичили вітчизняні академічні філософія культури, етнологія, етнопсихологія  та етнопсихолінгвістика, а також західна соціальна і культурна антропологія, відзначався майже на кожній студії з україністики подібного роду, яка користувалася концептуальним апаратом середини ХІХ – початку ХХ століття, не бажаючи нічого оновлювати з часів громадського та просвітницького руху.

Біографія автора

Evgenia Bilchenko

доктор культурології, доцент, професор кафедри культурології та філософської антропології Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті