ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ

Автор(и)

  • Г.В. ГРИГОРЕНКО Державний вищий навчальний заклад «Донбаський державний педагогічний університет» м.Слов’янськ Донецької області,

Ключові слова:

здоров’ятворча діяльність, здоровий спосіб життя, освітньо-оздоровче середовище, здоров’ятворча компетентність

Анотація

Спираючись на  дані, що отримані у ході дослідження, автор розглядає шляхи формування та реалізації здоров’ятворчої діяльності у освітньо-оздоровчому середовищі навчального закладу, де повинні створюватись сприятливі умови для розвитку особистості учнівської молоді, можливості залучати її до формування здоров’ятворчої компетентності та ведення здорового способу життя.  

Посилання

Ващенко Л.С. Основи здоров’я. Теорія і практика / Л.С.Ващенко. – К.: Ґенеза, 2008. – 310 с.

Горащук В.П. Формування культури здоров’я школярів (Теорія і практика) / В.П.Горащук. – Луганськ: Альма-матер, 2003. – 376 с.

Григоренко В.Г. Зміст інтерактивних соціально-педагогічних технологій мотивованого й емоційно-збагаченого впливу на учнів у процесі формування культури здоров’я: В кн. Педагогічні технології формування в учнів культури здоров’я: теорія і практика / В.Г.Григоренко // За ред. В.Г.Григоренка, С.О.Омельченко. – Слов’янськ: Вид-во СДПУ, 2010. – С. 59 – 111.

Григоренко Г. В. Здоров’ятворча компетентність підлітків та умови її формування в соціально-педагогічній діяльності загальноосвітнього навчального закладу: монографія / Г.В.Григоренко. – Слов’янськ: вид-во Б.І.Маторіна, 2016. – 315 с.

Омельченко С.О. Педагогічні технології особистісно-орієнтованого формування у учнів загальноосвітньої школи культури здоров’я: теорія та практика: навч.посіб. / В.Г.Григоренко, Г.В.Григоренко, С.О.Омельченко та ін.; за ред. В.Г.Григоренка, С.О.Омельченко.– Слов’янськ: Вид-во СДПУ, 2010. – 346с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-12-31

Номер

Розділ

Фізичне виховання різних груп населення