Радіокеровані аэрофотознімання для цілей картографування

Автор(и)

  • І. В. Черевко Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєва, Ukraine

Ключові слова:

аерофотознімання, радіокерування, картаграфування, беспілотні літальні апарати

Анотація

Висвітлюються актуальні питання пов'язані з аерофотозніманнями місцевості з безпілотних літальних апаратівдля цілей картографування. Використання БПЛА в якості аерозйомочної платформи має великі перспективи при зйомці невеликих за протяжністю площинних об'єктів і при зйомці лінійних об'єктів. Дані з БПЛА дозволяють отримувати якісні картографічні матеріали за умов виконанні певних вимог до знімальної апаратури і процесу зйомки; Чіткої фотограмметричної обробки матеріалів аерофотозйомки. Точність при цьому зростає в десятки раз і може становити як і для звичайної аерозйомки і космічних знімків.

Біографія автора

І. В. Черевко, Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєва

канд. ек. наук, доц.

Посилання

Чібунічев А. Г. Калібрування цифрових фотокамер/ А. Г. Чібунічев, А. П. Михайлов, А. В. Говоров // Друга науково-практична конференція РОФДЗ. Тези доповідей. – М., 2001. – C. 38.

Скубієв С. І. Використання безпілотних літальних апаратів для цілей картографії. / С. І. Скубієв // Від знімка до карти: цифрові фотограмметричні технології: Ттзи X-ї ювілейної міжнародної науково-технічної конференції .– Гаета, Італія, 2010 р.

Сечін А.Ю. Безпілотні літальні апарати: застосування в цілях аерофотозйомки для картографування / А. Ю. Сечін, М. А. Дракін, А. С. Кісельова – М.: Ракурс, 2014.

Зінченко О. Н. Застосування аерофотозйомки з метою картографування / О. Н. Зінченко. – М.:Ракурс, 2011.

www.geocopter.nl

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Сучасні географічні та екологічні дослідження компонентів довкілля