ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ ПОПИТУ НА ФІНАНСОВОМУ РИНКУ УКРАЇНИ

Автор(и)

  • Ольга Вікторівна Абакуменко ЧДІЕУ,

Ключові слова:

фінансовий ринок, фінансові активи, кредити, депозити, попит, ринок цінних паперів, посередники, інститути спільного інвестування

Анотація

Стаття присвячена проблемам формування попиту на різні види фінансових активів на фінансовому ринку України. Досліджено попит на фінансові активи в банківському секторі та на ринку цінних паперів з боку резидентів та нерезидентів за 2007-2011 рр. Ідентифіковано фактори, що спричиняють негативний вплив на формування попиту на вітчизняному фінансовому ринку.

 

Біографія автора

Ольга Вікторівна Абакуменко, ЧДІЕУ

Кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів ЧДІЕУ

Посилання

Кредити, надані депозитними корпораціями (крім Національного банку України) [Електронний ресурс] / Національний банк України. – Режим доступу: http://www.bank.gov.ua/control/uk/publishcategory?cat_id=44579.

Грошово-кредитна статистика [Електронний ресурс] / Національний банк України. – Режим доступу: http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/category?cat_id=44579.

Депозити, залучені депозитними корпораціями (крім Національного банку України) [Електронний ресурс] / Національний банк України. – Режим доступу: http://www.bank.gov.ua/control/uk/publishcategory?cat_id=44579.

Український фондовий ринок – 2011: впевненість, стійкість та зростання / Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку. – К., 2012. – 74 с.

Харламов П. Фондовий ринок України: на межі виживання [Електронний ресурс] / П. Харламов. – Режим доступу:

http://real-economy.com.ua/publication/22/6868.html.

Солтис О. Оцінювання ефективності

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Фінанси. Банківська справа.