ДОСЛІДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

Автор(и)

  • Ірина Василівна Калінько Чернігівський національний технологічний університет,
  • Людмила Миколаївна Прокопенко Чернігівськийо національний технологічний університет,

Ключові слова:

інноваційна діяльність, харчова промисловість, інноваційний розвиток, інновації, виробництво, інноваційний потенціал, управління інноваціями

Анотація

В статті досліджується сучасний стан та основні тенденції інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості і її місце в промисловості України і розкриваються основні проблеми її інноваційного розвитку. Також виявляються задачі, вирішення яких є необхідною передумовою інноваційного розвитку харчової промисловості.

Біографії авторів

Ірина Василівна Калінько, Чернігівський національний технологічний університет

кандидат техногогічних наук, доцент

Людмила Миколаївна Прокопенко, Чернігівськийо національний технологічний університет

студент

Посилання

Закон України «Про наукову і науково-технічну діяльність»: Від 1.12.1998 р. № 284-XIV // Економіка АПК, 1999. – №2 – С. 66-68.

Державний комітет статистики України [Електронний ресурс] – Режим доступу: www.ukrstat.gov.ua.

Микитюк П. П. Інноваційна діяльність: навч. посібник / П. П. Микитюк – К.: Центр учбової літератури, 2009. –

С. 112–117.

Наукова та інноваційна діяльність в Україні. Статистичний збірник – К.: ДП «Інформаційно-видавничий центр Держстату України», 2011. – 282 с.

Поддєрьогін А. М. Інновації та їх фінансове забезпечення в харчовій промисловості України / А. М. Поддєрьогін,

А. В. Корнилюк // Фінанси України. – 2009. – № 11. – С. 94–100.

Реструктуризація промисловості України у процесі посткризового відновлення. / [за редакцією к. е. н., с. н. с., засл. економіста України Я. А. Жаліла]. - К.: НІСД, 2011. - 54 с.

Статистичний збірник «Наукова та інноваційна діяльність в Україні у 2011 році» [Електронний ресурс] // Держав-

на служба статистики України. – Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua.

Cтратегія інноваційного розвитку України на 2011-2020 роки в умовах глобалізаційних викликів: матеріали пар-

ламентських слухань у ВРУ 17.06.2010. [Електронний ресурс] / [за заг. ред. проф. В. І. Полохала]. – К.: Парламентське видання, 2010. – с. 628. – Режим доступу: http://kno.rada.gov.ua.

Товста Т. Л. Інноваційна активність діяльності підприємств харчової промисловості [Електронний ресурс] /

Т. Л. Товста // Вісник національного університету «Львівська політехніка». – 2009. – № 628. – 327 с. – Режим доступу:

http://www.nbuv.gov.ua/portal/natural/VNULP/Ekonomika/ 2009_628/51.pdf.

Харчова промисловість України [Електронний ресурс] // Матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим дос-

тупу: http://uk.wikipedia.org/wiki/ Харчова_промисловість_України

Якимчук Т. В. Стан і перспективи розвитку підприємств харчової промисловості України / Т. В. Якимчук // Актуа-

льні проблеми економіки. – 2010. – № 4(106). – С. 162–168.

##submission.downloads##

Як цитувати

Калінько, І. В., & Прокопенко, Л. М. (2015). ДОСЛІДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ. Науковий вісник Полісся, (2 (2), 63–67. вилучено із http://nvp.stu.cn.ua/article/view/51604

Номер

Розділ

ІННОВАЦІЇ