Прояв мінливості врожайності та морфологічних і біохімічних ознак у кропу запашного

Автор(и)

  • О. В. Хареба Інститут овочівництва і баштанництва НААН, Ukraine
  • О. М. Могильна Інститут овочівництва і баштанництва НААН, Ukraine
  • Л. Ю. Штепа Інститут овочівництва і баштанництва НААН, Ukraine
  • Т. К. Горова Інститут овочівництва і баштанництва НААН, Ukraine
  • В. К. Черкасова Інститут овочівництва і баштанництва НААН, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2018.152140

Ключові слова:

кріп запашний, урожайність, морфологічна і біохімічна ознака, мінливість, селекція

Анотація

В Інституті овочівництва і баштанництва НААН упродовж 2006–2016 рр. досліджено 16 колекційних і селекційних зразків кропу запашного. У статті розглянуто прояв і мінливість ознак урожайності, стійкості до абіотичних чинників та вмісту цінних речовин у зразків кропу запашного як основу для створення нових конкурентоздатних ліній кропу Шева та Чірік.

Посилання

Volodarska AT, Skliarevskyi MO. Vitamins in bed. Кyiv: Urozhay, 1989. 144 p.

Seliukh YuO, Nemtinov VI. Breeding of minor vegetables and spice plants in the Crimea at the turn of the millennium. Naukovyi visnyk Nationalnogo agrarnogo universytetu. 2002; 57: 118–123.

Sych ZD, Sych IM. Harmony of vegetable beauty and benefits. Кyiv: Aristei, 2005. 192 p.

Ulianych OI. Herbaceous and spice crops. Кyiv: Dija, 2004. P. 55–56.

Bondarenko GL, Yakovenko KI. Techniques of experimentation in vegetable and melon growing. Kharkiv: Osnova, 2001. 369 p.

Gorova TK, Yakovenko KI. Modern methods of breeding of vegetables and gourds. Kharkiv: Institute of Vegetables and Melons UAAS, 2001. P. 465–500.

Sazonova LV, Vlasova EA. Root vegetables (carrot, celery, parsley, parsnip, small radish, garden radish). Lviv: Agropromizdat, 1990. 296 p.

Sechkarev BY. Characteristics of the Umbelliferae. Domestic flora of the USSR. Root vegetables, 1972, T. 19, P. 267–373.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-12-28

Номер

Розділ

МЕТОДИ І РЕЗУЛЬТАТИ СЕЛЕКЦІЇ