Вміст цукрів в зерні цукрової кукурудзи при гібридизації джерел різних ендоспермових мутацій

Автор(и)

  • О. Є. Клімова Cинельникiвська селекційно – дослідна станція Інституту сільського господарства степової зони НААН, Ukraine
  • С. М. Тимчук Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр'єва НААН, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2012.59758

Ключові слова:

Цукрова кукурудза, ендоспермові мутанти, гібриди, вміст цукрів в зерні

Анотація

Вивчалася можливість використання гібридів від схрещувань лі- ній – носіїв мутації su1 з лініями – носіями мутацій wx, su2 та sh2 для розширення корисного генетичного різноманіття цукрової кукурудзи за вуглеводним складом зерна. Встановлено, що гібриди від схрещувань ліній – носіїв мутації su1 з лініями – носіями мутацій sh2 та su2 відрізня- ються від ліній – носіїв мутації su1 більш високим вмістом діцукридів, цукрози за загальним вмістом цукрів в зерні технічної стиглості

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-02-12

Номер

Розділ

ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ