Алелі високомолекулярних глютенінів у родоводах сучасних сортів пшениці м’якої озимої

Автор(и)

  • З. В. Усова Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2011.66077

Ключові слова:

Високомолекулярні глютеніни, пшениця м'яка озима, родовід, географія розповсюдження

Анотація

Наведено результати вивчення поширення субодиниць високомолекулярних глютенінів в родоводах сортів пшениці озимої України і Росії. Ідентичність генотипового складу високомолекулярних глютенінівбагатьох сортів пов’язана, перш за все, з їх близькорідним походженням.

Встановлено, що найбільшого розповсюдження в степовій зоні набули алелі високомолекулярних глютенінів 1А2* 1В7+8 1D5+10, в лісостеповій зоні - 1А1 1В7+9 1D5+10

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-04-11

Номер

Розділ

ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ