Конкурентоспроможність сортів сої з різною тривалістю вегетаційного періоду у відношенні до бур’янів

Автор(и)

  • Р. А. Гутянський Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр'єва УААН, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2008.84815

Ключові слова:

Соя, сорти, бур’яни, конкурентоспроможність

Анотація

Наведено результати вивчення конкурентних взаємовідносин між бур’янами і сортами сої Устя, Романтика і Фея. Встановлено, що найбільш конкурентоспроможним до пригнічення росту і розвитку бур’янів у посівах був сорт Фея, який відрізнявся від інших сортів більшими темпами накопичення біомаси і довшим періодом вегетації. Найслабшу здатність протистояти забур’яненості виявив скоростиглий сорт сої Устя

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-11-29

Номер

Розділ

СОРТОВИВЧЕННЯ ТА СОРТОЗНАВСТВО