Вплив алельних варіантів високомолекулярних глютенінів на фізичні показники якості зерна озимої пшениці

Автор(и)

  • І. А. Панченко Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва, Ukraine
  • З. В. Усова Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва, Ukraine
  • В. В. Лучной Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-9067-0571
  • О. М. Росанкевич Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-2505-465X
  • Л. І. Буряк Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-4297-4263

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2008.84763

Ключові слова:

Озима м’яка пшениця, високомолекулярні глютеніни, натура зерна, склоподібність

Анотація

На лінійному матеріалі озимої пшениці встановлено зв’язок натури і склоподібності зерна з окремими субодиницями високомолекулярних глютенінів. Визначені алельні варіанти глютенінів, які надійно маркують як високий, так і низький рівень прояву цих ознак у пшеничних генотипів. Виділені лінії з високим і стабільним рівнем прояву натури і склоподібності зерна

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-11-29

Номер

Розділ

ФІЗІОЛОГО–ГЕНЕТИЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ