Селекційна цінність сортів озимої пшениці Різного еколого–географічного походження для підвищення адаптивного потенціалу в умовах східного Лісостепу України

Автор(и)

  • А. Ф. Звягін Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва УААН, Ukraine
  • Н. І. Рябчун Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва УААН, Ukraine
  • О. Ю. Леонов Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва УААН, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-4571-5945

DOI:

https://doi.org/10.30835/2413-7510.2009.77055

Ключові слова:

Озима пшениця, сорт, зимостійкість, адаптивність, пластичність, стабільність, урожайність, ознака

Анотація

В статті наведено результати вивчення екологічної пластичності та стабільності показника урожайності за сумою рангів генотипового ефекту (Еі) і коефіцієнту регресії (Rі) 50 сортів озимої пшениці різного еколого-географічного походження. Виявлено та запропоновано для використання в практичній селекції на підвищення стійкості до несприятливих чинників зовнішнього середовища носії господарсько-цінних ознак, які поєднують в собі добрі продуктивні властивості та високий адаптивний потенціал

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-09-07

Номер

Розділ

МЕТОДИ І РЕЗУЛЬТАТИ СЕЛЕКЦІЇ