РОЗПОДІЛ ТЕМПЕРАТУРИ В СТІНІ З ТЕПЛОВИМ БАР’ЄРОМ

Автор(и)

  • О.С. Соломаха Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”,, Ukraine
  • Є.В. Новаківський Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”,,
  • О.М. Недбайло Інститут технічної теплофізики НАН України,

DOI:

https://doi.org/10.15673/0453-8307.5/2014.28702

Ключові слова:

тепловий бар’єр, енергетичні сваї.

Анотація

В роботі розглядаються заходи зменшення теплоспоживання на опалення за рахунок традиційних енергоносіїв шляхом використання низькопотенційної енергії ґрунту в тепловому бар’єрі. В статті досліджено тепловтрати через огороджуючі конструкції з тепловим бар’єром, розподіл температур всередині стіни в залежності від температури навколишнього середовища. Досліджено вплив товщини несучої стіни огороджуючих конструкції та товщини ізоляції на розподіл температури в середини стіни. Знайдені мінімальні температури теплоносія в тепловому бар’єрі та проведено аналіз коефіцієнту трансформації тепла теплового насосу для потреб підвищення потенціалу теплоносія на вході в тепловий бар’єр. Побудовані залежності теплопритоків та тепловтрат приміщення в залежності від об’ємного тепловиділення теплового бар’єру. Розраховано економію енергії в відсотках на опалення та холодопостачання в залежності від об’ємного тепловиділення (теплоспоживання) теплового бар’єру в літний та зимовий періоди.

Посилання

REFERENCES

Solomakha O.S., Novakivskyy E.V., Nedbai-lo O.М. Method of calculation thermal barrier parameters for heating and cooling needs // Prom. teplotechnika, 2014, v. 36, №36, 89-93p.

Sokolov E.Y., Brodianskyy V.M. Power bases of the transformation of heat and cooling processes – М.: Energoizdat, 1981. – 320p.

Літературне подання

Соломаха О.С., Новаківський Є.В., Недбай¬ло О.М. Метод розрахунку параметрів теплового бар’єра для потреб тепло- та холодопостачаня // Пром. теплотехника, 2014, т. 36, №3, стр. 89-93.

Соколов Е.Я., Бродянский В.М. Энергети-ческие основы трансформации тепла и процес¬сов охлаждения. – М.: Энергоиздат, 1981. – 320 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-10-28

Номер

Розділ

Енергетика та енергозбереження