DOI: https://doi.org/10.15673/0453-8307.2/2015.39353

ФУНКЦІОНАЛЬНІ ОВОЧЕВІ САЛАТИ З ВОДОРОСТЯМИ

Ю.О. Козонова, А.А. Авдєєва

Анотація


У статті розглянута можливість розширення асортименту функціональних овочевих салатів. Розроблений компонентний склад продукту. Доведена доцільність введення до складу швидкозаморожених функціональних овочевих салатів водоростів різних видів (ламінарії, спіруліни та фукусу) для корекції нутрієнтного складу та підвищення харчової цінності.


Ключові слова


функціональні властивості; овочеві салати; швидкозаморожена продукція; спіруліна; ламінарія; фукус.

Повний текст:

PDF

Посилання


Ukrainetz А.І., Simahina G.O. 2009. Tehnologiya ozdorovchich harchovih productivв: Kurs lekzii dlya studentov za napryamom 6.051701 «Harchovi tehnologii ta ingeneriya» dennoi ta zao¬chnoyi form navchannya. – К: NUFT, 2009. – 310 p.

Polezniye svoistva vodorosley: [Electronniy resurs]. URL: http://www.sun-hands.ru/7poleznye_ svoystva_vodoroslei.html (Data zvernennya 20.10.2014).

Prasolova A.D. Morskiye vodorosli: [Electronniy resurs]. URL: http://prasol.com.ua/ru/analytics/628-algae (Data zvernennya: 21.10.2014).

Sostav i polezniye svoistva spirulini: [Electronniy resurs]. URL: http://www.spirulina.rv.ua/index.php ?page=sostav (Data zvernennya 21.10.2014).

Morskaya kapusta: polza I vried siedobnoi vodorosli: [Electronniy resurs]. URL: http://sostavproduktov.ru/potrebitelyu/poleznye-svoystva/morskaya-kapusta (Data zvernennya 24.10.2014).

Chim korisna morska kapusta: [Electronniy resurs]. URL: http://shefkuhar.com.ua/kulnarn-statt/723-chim-korisna-morska-kapusta.html (Data zvernennya 24.10.2014).

Likuvalni vlastivosti morskoi kapusti: [Electronniy resurs]. URL: http://toyhealth.ru/page/likuvalni-vlastivosti-morskoyi-kapusti (Data zvernennya 24.10.2014).

Kaloriynost i himicheskii sostav laminarii: [Electronniy resurs]. URL: http://cefaq.ru/table/ ?11445 (Data zvernennya 24.10.2014).

Borsch G.G., Belinska S.O. Vpliv zamoro-zuvannya ta holodilnogo zderigannya ovochiv na zittiediyalnist microorganizmov: [Electronniy resurs]. URL: http://www.medved.kiev.ua/arh_nutr/ art_2003/ n03_1_12.htm (Data zvernennya 25.10.2014).


Пристатейна бібліографія ГОСТ


1. Українець А.І., Сімахіна Г.О. Технологія оздоровчих харчових продуктів: Курс лекцій для студентів за напрямом 6.051701 «Харчові технології та інженерія» денної та заочної форм навчання. – К: НУХТ, 2009. – 310 с.

2. Полезные свойства водорослей: [Електронний ресурс]. URL: http://www.sun-hands.ru/7poleznye_ svoystva_vodoroslei.html (Дата звертання 20.10.2014).

3. Прасолова А.Д. Морские водоросли: [Елек-тронний ресурс]. URL: http://prasol.com.ua/ ru/analytics/628-algae (Дата звертання: 21.102014).

4. Состав и полезные свойства спирулины: [Електронний ресурс]. URL: http://www.spirulina. rv.ua/index.php?page=sostav (Дата звертання 21.10.2014).

5. Морская капуста: польза и вред съедобной водоросли: [Електронний ресурс]. URL: http://sostavproduktov.ru/potrebitelyu/poleznye-svoystva/morskaya-kapusta (Дата звертання 24.10.2014).

6. Чим корисна морська капуста: [Електронний ресурс]. URL: http://shefkuhar.com.ua/kulnarn-statt/723-chim-korisna-morska-kapusta.html (Дата звертання 24.10.2014).

7. Лікувальні властивості морської капусти: [Електронний ресурс]. URL: http://toyhealth. ru/page/likuvalni-vlastivosti-morskoyi-kapusti (Дата звертання 24.10.2014).

8. Калорийность и химический состав ламинарии: [Електронний ресурс]. URL: http://cefaq.ru/ table/?11445 (Дата звертання 24.10.2014).

9. Борщ Г.Г., Белінська С.О. Вплив замо-рожування та холодильного зберігання овочів на життєздатність мікроорганізмів: [Електронний ресурс]. URL: http://www.medved.kiev.ua/arh_nutr/ art_2003/n03_1_12.htm (Дата звертання 25.10.2014).