СОКОВМІСНІ НАПОЇ ДЛЯ СПОРТСМЕНІВ

Автор(и)

  • Ю. О. Козонова Одеська національна академія харчових технологій, Ukraine
  • Д. Ю. Пруц Одеська національна академія харчових технологій, Ukraine

Ключові слова:

соковмісні напої, напої для спортсменів, енергетичні напої, осмоляльність, лактат кальцію

Анотація

У статті розглянуто можливість розширення асортименту спортивних напоїв. Розроблено рецептурні композиції соковмісного складника для спортивних напоїв різної осмоляльності. Доведено доцільність введення у напій лактату кальцію як джерела швидкого поновлення організмом енергії та зниження дефіциту кальцію.

Посилання

Азизбекян ГЛ. и др. Теоретические предпосылки к разработке индивидуального питания спортсменов // Вопросы питания. – 2009. – № 2. – С. 78.

Пшендин А.И. Рациональное питание спортсменов. Для любителей и профессионалов. – СПб.: Олимп-СПб., 2003.

Бойко Е.А. Питание и диета для спортсменов. / Е.А. Бойко. – М.: Вече, 2006. – 176 с.

Воробьева В.М. и др. Классификация и характеристика специализированных продуктов для питания спортсменов // Вопросы питания. 2010. – № 6. – С. 79.

Борисова О.О. Питание спортсменов. – М.: Советский спорт, 2007.

Штерман С.В. Энергетические напитки сегодня: за и против? / С.В. Штерман, Г.И. Андреев // Пиво и напитки. – Ч. І. – 2011. – № 6. – С. 14-17.

Мартинчик A.Н. Общая нутриицитология: учебное пос. / А.Н. Mapтинчик, И.В. Маев, О.О. Янушевич. – М.: МЕДпресс-информ, 2005. – 392 с.

Михайлов С.С. Спортивная биохимия: учебник для вузов и колледжей физической культуры. – 2-е изд., доп. – М.: Советский спорт, 2004.

Клейнер С. Спортивное питание победителей / С. Клейнер, пер. с англ. Т. Платоновой. – М.: Эксмо, 2011. – 384 с.

Огляд зовнішньої торгівлі продуктами переробки овочів, плодів та інших частин рослин у січні – березні 2005 року/ Агроогляд. – 2005.– № 6. – С. 32–35.

Евлеева В.В., Саенко А.Н., Гаджиев З.А. Пищевая молочная кислота // Пищевая промышленность. – 1994. – № 11. – С.29.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-04

Номер

Розділ

АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЗБЕРІГАННЯ ТА ПЕРЕРОБКИ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ І ГІДРОБІОНТІВ