ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ФУНКЦІОНАЛЬНИХ РОСЛИННИХ ПОРОШКІВ

Ж. О. Петрова

Анотація


У статті наведена технологія отримання харчових порошків з рослинної сировини. Розроблена та освоєна технологія виробництва порошків із фруктів, овочів, що забезпечує одержання високоякісного продукту, в якому в концентрованому вигляді збережені всі інгредієнти вихідної сировини. Мають високу харчову цінність, легко засвоюються організмом, компактні, зберігаються тривалий час. Отримані харчові порошки не містять хімічних та інших інгредієнтів.


Ключові слова


антиоксиданти; фолати; пребіотики; фітоекстрогени; функціональні порошки

Повний текст:

PDF

Посилання


Петрова Ж.А. Инновационная технология получения функциональных порошков из растительногосырья / Ж.А. Петрова // Збірник наук. праць Вінницького нац. аграр. університету. – 2012. – Вип. 11, Т. 2. – С. 351–355.

Снєжкін Ю.Ф. Технологія отримання функціональних рослинних порошків / Ю.Ф. Снєжкін, Ж.О. Петрова // Харчова промисловість. – 2011. – № 10, 11. – С. 133–138.

Патент України № 81076 МПК А23L 1/06. Фруктово-овочевий десерт швидкого приготування / Снєжкін Ю.Ф., Михайлик В.А., Михайлик Т.О., Петрова Ж.О.; заявник і патентовласник Інститут технічної теплофізики. Заявка № а200607722; заявл. 10.07.2006; опубл. 26.11.2007, Бюл. № 19. – 6 с.

Патент України № 81386 МПК А23L 1/06. Кисіль швидкого приготування / Снєжкін Ю.Ф., Михайлик Т.О., Петрова Ж.О., Михайлик В.А.; заявник і патентовласник Інститут технічної теплофізики. – заявка № а200502875; заявл. 29.03.2005; опубл. 25.12.2007, Бюл. № 21. – 4 с .

Wild J., Sutcliffe M, Schorah CJ, Levene M.I. Prevention of neural tube defects. Lancet 1997; 350: 30.