КОМПЛЕКСНА ПЕРЕРОБКА ПЛОДІВ ХЕНОМЕЛЕСУ

Автор(и)

  • Г. П. Хомич ВНЗ УКС «Полтавський університет економіки і торгівлі», Ukraine
  • В. М. Васюта ВНЗ УКС «Полтавський університет економіки і торгівлі», Ukraine
  • Ю. В. Левченко ВНЗ УКС «Полтавський університет економіки і торгівлі», Ukraine

Ключові слова:

хеномелес, ферменти, вичавки, фенольні сполуки, сік, ферментативний каталіз, біологічно активні речовини, екстрагування, екстракти

Анотація

Проаналізовано хімічний склад плодів та вичавок хеномелесу отриманих при виробництві соків. Досліджено технологію переробки плодів хеномелесу з використанням способів ферментативного каталізу для попередньої обробки сировини. Розглянуто способи екстрагування для вилучення корисних речовин із
відходів хеномелесу і отримання екстрактів з високим вмістом біологічно активних речовин.

Посилання

Хомич Г.П. Фенольні сполуки дикорослих плодів та ягід: склад, властивості, зміни при переробці: монографія / Г.П. Хомич, Л.В. Капрельянц. – Полтава: ПУЕТ, 2013. – 217 с.

Мурадов, М.С. Экстракция красящих веществ из растительного сырья (обзор) [Текст] / М.С. Мурадов, Т.Н. Даудова, Л.А. Рамазанова // Хранение и перераб. сельхозсырья. – 2000. – № 4. – С. 21–27.

Меженський В.М. Хеномелес / В.Н. Меженський. – Донецьк: Сталкер, 2004. – 62 с.

Рудковский В.А. Антиокислительные целебные свойства плодов и ягод и прогрессивные методы их хранения / В.А. Рудковский // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2001. – № 4. – С. 24–27.

Сборник технологических инструкций по производству консервов. Т. ІІ. Консервы фруктовые. Ч. 1. – М., 1992. – 290 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-04

Номер

Розділ

АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЗБЕРІГАННЯ ТА ПЕРЕРОБКИ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ І ГІДРОБІОНТІВ