ЗБАГАЧЕННЯ М’ЯСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ БІОЛОГІЧНО АКТИВНИМИ РЕЧОВИНАМИ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ

Автор(и)

  • Л. Ю. Авдєєва Національний університет біоресурсів і природокористування України, Ukraine
  • І. С. Шафранська Національний університет біоресурсів і природокористування України, Ukraine

Анотація

У статті описано види функціонального харчування, сировину, яку використовують для виробництва біологічно активних добавок, мету їх використання. Розроблено технологію виробництва м’ясних напівфабрикатів з додаванням до рецептури ріпаково-морквяного порошку з метою збагачення
продукту поліненасиченими жирними кислотами

Посилання

Баль-Прилипко Л.В. Інноваційні технології якісних та безпечних м’ясних виробів. – К.: Монографія, 2012. – 207 с.

Щербаков В.Г. Биохимия и товароведение масличного сырья. – М.: Агропромиздат, 1991. – 304 с.

Смоляр В.И. Фізіологія та гігієна харчування. – Київ: Здоров’я, 2000. – 336 с.

Снєжкін Ю.Ф. Харчові порошки з рослинної сировини. Класифікація, методи отримання, аналіз ринку/ Снєжкін Ю.Ф., Петрова Ж.О. // Інститут технічної теплофізики НАН України, 2010. – Вип. 5, Т. 3. – С. 43-49.

Пономарева Т.А. Технологические аспекты применения добавок для расширения ассортимента мясных рубленых полуфабрикатов. – С. 156-159.

Ракша-Слюсарева О. Харчова цінність м’ясних напівфабрикатів із використанням дієтичної добавки з ріпака / Ракша-Слюсарева О., Круль В., Попова Н. // Товари і ринки, 2013. – Вип. 1. – С. 110-115.

Литвинова В.А. Разработка рецептур и товароведная оценка мясных полуфабрикатов с использованием растительного сырья // Автореферат, 2012. – С. 1-24.

Антипова Л.В. Методы исследования мяса и мясных продуктов : учеб. [для студ. высш. учеб. зав.] / Антипова Л.В., Глотова И.А., Рогов И.А. – М.: Колос, 2001. – 570 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-06

Номер

Розділ

РОЗРОБКА ТА ОСВОЄННЯ М’ЯСНИХ І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ НОВИХ ВИДІВ