ОТРИМАННЯ ОЛІГОМЕРІВ ІЗ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ З АНТИОКСИДАНТНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ

Автор(и)

  • О. І. Данилова Одесская национальная академия пищевых технологий, Ukraine
  • С. П. Решта

Ключові слова:

антиоксидантні властивості, білкові речовини, дріжджі, гідролази, олігосахариди

Анотація

Намічені напрями отримання олігомерів із рослинної сировини за допомогою гідролаз S. cerevisae, що мають антиоксидантні властивості. Ферментні комплекси S. cerevisae здатні до розрихлення оболонок зернової сировини, а невисока температура обробки дозволяє зберегти всі її біологічно активні компоненти.

Посилання

Иванова И.С. Разработка технологии биологически активной добавки к пище в виде белковоуглеводного концентрата из биомассы хлебопекарных дрожжей: автореф. дис... канд. техн. наук. –М., 2003.

Капрельянц Л.В., Іоргачова К.Г. Функціональні продукти. – Одеса: Друк, 2003. – 312 с.

Ахмадышин, Р.А. Получение энтеросорбента микотоксинов из дрожжей Saccharomyces cerevisiae[Текст] / Р.А. Ахмадышин // дисс. ... канд. техн. наук : 03.00.23 Всерос. науч.-исслед. и технол. ин-т биол. пром-сти. – Щёлково, 2008. – 163 с.

Иванова, И.С. Разработка технологии биологически активной добавки к пище в виде белково-углеводного концентрата из биомассы хлебопекарных дрожей [Текст] / И.С. Иванова // автореф. дис... канд. техн. наук. – М., – 2003. – 16 с.

Доценко, О.Н. Функционально-технологические характеристики белкового продукта дрожжевой биомассы [Текст] / О.Н. Доценко, В.В. Садова // Известия вузов. Пищевые технологии. – 2002. – № 2. – С. 25.

Юскина, О.Н. Разработка биотехнологического способа получения препарата белка из биомассы дрожжей Saccharomyces сerevisiae на основе направленного гидролиза клеточных стенок [Текст] / О.Н. Юскина // дисс. ... канд. биол. наук : 03.00.23 Всерос. науч.-исслед. и технол. ин-т биол. промсти. – Кашинцево, 2008. – 190 с.

Синицкая, Н.С. Нуклеопротеиновые комплексы дрожжей : Получение и характеристика [Текст] /Н.С. Синицкая // дисс. ... канд. биол. наук : 03.00.23. – СПб, – 2000. – 132 с.

Римарева, Л.В. Использование комплексного препарата Амилопротооризин КФПА для энзиматического гидролиза дрожжевой биомассы [Текст] / Л.В. Римарева, М.Б. Оверченко, Е.М. Серба, Н.И. Игнатова, Т.В. Туляков, Н.А. Фурсова, А.В. Пасхин // Хранение и переработка сельхозсырья. –2002. – № 10. – С. 39–41.

Бутова, С.Н. Биотехнологическая деградация отходов растительного сырья [Текст] / С.Н. Бутова −М.: Россельхозакадемия, 2004. – 319 с.

Парахонский, А.П. Актуальные проблемы рационального питания населения [Текст] /А.П. Парахонский // Современные наукоемкие технологии – 2005. – № 6. – С. 43–44

Патент України № 72552 Спосіб визначення біологічної активності об’єктів природного походження [Текст] /Хоміч Г.П., Капрельянц Л.В.,

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-05

Номер

Розділ

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЗБЕРІГАННЯ І ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА, ВИГОТОВЛЕННЯ ЗЕРНОВИХ ВИРОБІВ ТА КОМБІКОРМІВ