ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ПЕКТИНОВМІСНОЇ ДИКОРОСЛОЇ СИРОВИНИ У ХЛІБОПЕЧЕННІ

Автор(и)

  • Т. Є. Лебеденко Одесская национальная академия пищевых технологий, Ukraine
  • Н. Ю. Соколова
  • В. О. Кожевнікова
  • Г. М. Гардаушенко

Ключові слова:

шипшина, глід, хлібопекарські властивості борошна, якість хліба

Анотація

У даній статті наведено результати досліджень зі впливу екстрактів з пектинвмісної сировини(глоду та шипшини) на якість хлібобулочних виробів. Детально розглянуто їхній вплив на білково-протеїназний комплекс пшеничного борошна та реологічні властивості тіста. Показано, що екстракти здатні суттєво покращувати хлібопекарські властивості пшеничного борошна зі слабкою клейковиною.

Посилання

Урюпин Е.А. Современные тенденции повышения потребительского спроса на хлебобулочную продукцию [Текст] / Е.А. Урюпин //Хлебопечение России. – 2006. – №.4. – С. 22.

Techniques for extraction of bioactive compounds from plant materials: A review Original Research Article Journal of Food Engineering / J. Azmir et al // Journal of Food Engineering. – 2013. – Vol. 117. – P. 426-436.

Мазнев, Н.И. Энциклопедия лекарственных растений. 3-е изд., испр. и доп. [Текст] / Н.И. Мазнев –М.: Мартин, 2004. – 496 с.

Вайнштейн В. А. Двухфазная экстракция в получении лекарственных и косметических средств. / В.А. Вайнштейн, И. Е. Каухова. – СПб.: Проспект Науки, 2010. – 104 с.

Каухова, И. Е. Особенности экстрагирования биологически активных веществ двухфазной системой экстрагентов при комплексной переработке лекарственного растительного сырья / И. Е. Каухова //Растительные ресурсы. 2006. – Т. 42. – Вып. 1. – С. 82-91.

Минина, С.А. Химия и технология фитопрепаратов / С.А. Минина, И.Е. Каухова. – М.: ГЭОТАР-МЕД, 2004. – 560 с.

Руднев, С.Д. Адгезионная природа прочности растительной ткани / С.Д. Руднев // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2011. – №8. – с. 50-53.

Сокол, Н.В. Нетрадиционное сырье в производстве хлеба функционального назначения / Н.В. Сокол,Н.С. Храмова, О.П. Гайдукова // Хлебопечение России. – 2011. – № 1. – С. 16-18.

Cauvain, S.P. Technology of Breadmaking [Electronic resource] Stanley P. Cauvain, Linda S. – 2007. –397 p. – Mode of access: http://books.google.com.ua/books. – Last access – 2012. – Title from the screen.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-06

Номер

Розділ

ІНТЕНСИФІКАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЙ ТА СТВОРЕННЯ НОВИХ ПРОДУКТІВ У ХАРЧОВІЙ, ХЛІБОПЕКАРСЬКІЙ І КОНДИТЕРСЬКІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ