ПАЛЬМІТИН СОНЯШНИКОВИЙ – ЖИРОВА СИРОВИНА ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ХЛІБОБУЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ

Автор(и)

  • К. В. Куниця Одесская национальная академия пищевых технологий, Ukraine https://orcid.org/0000-0003-3879-9172
  • О. А. Литвиненко
  • Ф. Ф. Гладкий

Ключові слова:

хлібопекарський жир, пальмітин соняшниковий, хлібобулочні вироби, показники якості

Анотація

Стаття присвячена застосуванню пальмітину соняшникового як жирової сировини для виробництва хлібобулочної продукції. Встановлено, що булочні вироби, які містять соняшниковий пальмітин, відповідають вимогам державних стандартів та за показниками якості не поступаються булочним виробам із традиційної жирової сировини, крім того, спостерігається підвищення харчової цінності проду-
кту.

Посилання

Скурихин И.И. Все о пище с точки зрения химика. Справ. издание [Текст] / И.И. Скурихин, А.П. Не-чаев. – М.: Высшая школа, 1991. – 288 с.

Методи контролю якості харчової продукції : навч. посіб. [Текст] / [О. І. Черевко, Л.М. Крайнюк,Л.О. Касілова та ін.] ; за заг. ред. Л. М. Крайнюк ; Харківський державний університет харчування та торгівлі, СНАУ. – Суми: Університетська книга, 2012. – 512 с.

Збірник рецептур. Маргарини, жири кондитерські, хлібопекарські, кулінарні та для молочної промисловості, саломаси. ЗР 2560944.010-2003. – Харків: УкрНДІОЖ, – 2003. – 49 с.

Саломаси нерафіновані та рафіновані. Технічні умови: ДСТУ 5040:2008. – [Чинний від 2009-01-01]. –К.: Держспоживстандарт України, 2009. – 20 с. (Національні стандарти України).

Куниця К.В. Визначення раціональних умов фракційної кристалізації соняшникової олії пальмітинового типу із розплаву [Текст] / К.В. Куниця, О.А. Литвиненко, Ф.Ф. Гладкий // Східно-Європейський журнал передових технологій. – Харків: Технологический центр. – 2013. – № 4/6 (64). – С. 36–43.

Куниця К.В. Закономірності фракціювання соняшникової олії пальмітинового типу при використанні допоміжних речовин [Текст] / К.В. Куниця, О.А. Литвиненко, Ф.Ф. Гладкий // Східно-Європейський журнал передових технологій. – Харків: Технологический центр. – 2013. –№ 6/11 (66). – C. 14–19.

Куниця К.В. Раціональні умови фракційної кристалізації соняшникової олії пальмітинового типу із розчину [Текст] / К.В. Куниця, О.А. Литвиненко, Ф.Ф. Гладкий // Східно-Європейський журнал передових технологій. – Харків: Технологический центр. – 2014. – № 1/6 (65). – С. 32–38.

Ершов П.С. Сборник рецептур на хлеб и хлебобулочные изделия / П.С. Ершов. – СПб.: Гидрометеоиздат, 1998. – 191 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-06

Номер

Розділ

ІНТЕНСИФІКАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЙ ТА СТВОРЕННЯ НОВИХ ПРОДУКТІВ У ХАРЧОВІЙ, ХЛІБОПЕКАРСЬКІЙ І КОНДИТЕРСЬКІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ