Nanotechnologies development in extraction from raw materials

Authors

  • Светлана Михайловна Капетула Odessa national academy of food technologies, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2012.4730

Keywords:

Amaranth oil, extraction process, barodiffusion

Abstract

The food nanotechnologies development directions have been considered in the paper. The analysis of new combined wave barodiffusion technologies based transport process mechanisms has been given. Energy aspects of using there technologies in extraction have been considered

Author Biography

Светлана Михайловна Капетула, Odessa national academy of food technologies

Graduate student

Department of processes and devices

References

  1. Бурдо, О.Г. Энергетический мониторинг пищевых производств [Текст] / О.Г. Бурдо. – Одесса: Полиграф – 2008. – С. 244.
  2. Burdo, O.G. Heat pipes, heat pumps, refrigerators, power sources [Text] / O.G. Burdo, V.N. Bandura, I.I. Yarovoy, N.V. Ruzhitskaya // Proceedings of the VIII Minsk International Seminar Held in Minsk, Belarus, 12 – 15September 2011. – Vol. 1. – p. 155 – 161.
  3. Бурдо, О.Г. Наномасштабные эффекты в пищевых технологиях [Текст] / О.Г. Бурдо // Инж.-физический журнал. Минск – т.78 – № 1 – 2005. – С.88 – 93.
  4. Бурдо, О.Г. Мікро – і нанотехнології – новий напрямок в АПК [Текст] / О.Г. Бурдо // Наукові праці. – Випуск 29 – Одеса: Одеська національна академія харчових технологій – 2006 – С. 3 – 9.
  5. Бурдо, О.Г. Экстрагирование в системе «кофе – вода» [Текст] / О.Г. Бурдо, Г.М. Ряшко // Одесса – 2007 – С. 176.
  6. Бурдо, О.Г. Нанотехнологии. Флагманские, перспективные и фундаментальне проекты в АПК [Текст] / О.Г. Бурдо // Наук. праці Од. націон. акад. харчових техн. – Одеса: 2006. – Вип. 28, Т2. – с. 242 – 251.
  7. Бурдо, О.Г. Процессы инактивации микроорганизмов в микроволновом поле [Текст] / О.Г. Бурдо, О.Б. Рыбина // – Одесса: Полиграф – 2010 – С.200.
  8. Burdo, O.G. Intensificachion of processes of low-temperature separation of food solutions [Text] / O.G. Burdo, E.A. Kovalenko, D.A. Kharenko // Applaid Thermal Engineering, № 28 2008. – p. 311 – 316.
  9. Бурдо, О.Г. Техника блочного вымораживания [Текст] / О.Г. Бурдо, С.И. Милинчук, В.П. Мордынский, Д.А. Харенко. – Одесса: Полиграф, 2011 – С. 294.
  10. Бурдо, О.Г. Екстрагування олії з насіння амаранту та ріпака [Текст] / О.Г. Бурдо, С.М. Буйвол, В.М. Бандура, П.І. Светлічний // Збірник наукових праць ОНАХТ – 2009. – Вип. 36 – Т. 1 – С. 302 – 307.

How to Cite

Капетула, С. М. (2012). Nanotechnologies development in extraction from raw materials. Technology Audit and Production Reserves, 3(1(5), 21–22. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2012.4730