ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ СПОРТИВНОГО ТУРИЗМУ В РЕКРЕАЦІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ДІТЕЙ ТА ПІДЛІТКІВ

Автор(и)

  • Анастасія Сергіївна Бондар Харківська державна академія фізичної культури, Україна
  • Наталія Віталіївна Середа Харківська державна академія фізичної культури, Україна
  • Ірина Вікторівна Петренко Харківська державна академія фізичної культури, Україна

Ключові слова:

спортивний туризм, станція юних туристів, дитячо-юнацька спортивна школа

Анотація

У статті розкрито особливості організації спортивного туризму в рекреаційній діяльності дітей та підлітків у Харківській області, зокрема зазначено, що провідне місце у створені умов для систематичних занять зі спортивного туризму займає Харківська обласна станція юних туристів, де у гуртках займається 1506 дітей шкільного віку, при цьому 59% гуртків працюють на базі сільських загальноосвітніх шкіл, 29% – на базі навчальних закладів м. Харкова, 12% – на базі облСЮТур. Дослідження показало, що 34% дітей та підлітків обрали спортивний туризм для занять у вільний від навчання час з власної ініціативи, 31% – за порадою друзів, 23% – за рішенням батьків, 8% – за рекомендацією тренера, та по 2% обрали цей вид спорту через те, що вважають його популярним та перспективним.

Посилання

Гриньова Т. І. Вплив оздоровчих занять різними видами спортивного туризму на формування фізичного стану дітей 10 -13 років : автореф. дис. ... канд. наук з фіз. виховання і спорту : 24.00.02 / Т. І. Гриньова. – Харків. держ. акад. фіз. культури :Харків, 2014. – 20 c.

Мулик К. В. Спортивний туризм, як засіб рекреації / К. В. Мулик, В. В. Мулик // Вісник Чернігівського національного педагогічного університету. Сер. : Педагогічні науки. Фізичне виховання та спорт. – 2013. – Вип. 112 (1). – С. 237–240. – Режим доступу : http://nbuv.gov.ua/UJRN/VchdpuPN_2013_112(1)__59.

Середа Н. В. Особливості розвитку туризму, як неолімпійського виду спорту / Н. В. Середа, А. А. Зінченко // Фізична культура, спорт та здоров’я : матеріали I Всеукраїнської студентської наукової Інтернет-конференції (у рамках XIV Міжнародної науково-практичної конференції), (Харків, 10–12 грудня 2014 р.) [Електронний ресурс]. – Харків: ХДАФК, 2014. – С. 34–38. – Режим доступу : http://hdafk.kharkov.ua/docs/konferences/stud.konf_10_12_2014.pdf.

Середа Н. В. Аналіз впливу чинників маркетингового середовища на розвиток неолімпійського спорту у дитячо-юнацьких спортивних школах (на прикладі спортивного туризму) / Н. В. Середа // Слобожанський науково-спортивний вісник: [наук.-теорет. журн.]. – Харків: ХДАФК, 2015. – №5. – С. 111–114.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-09-27

Номер

Розділ

Статті