Проблеми екології візуального середовища урбосистем (на прикладі Ленінського району м. Харкова)

Автор(и)

  • Е. О. Кочанов Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Ukraine
  • І. Е. Кочанова

Ключові слова:

відеоекологія, візуальне середвище, саккади

Анотація

Екологічні проблеми, зазвичай, пов’язані з забрудненням повітря і води, з високим рівнем шумового та радіаційного забруднення, але ніколи при цьому не згадується такий екологічний фактор як візуальне середовище та його стан. Більше того, прийнято вважати, що все що нам потрібно – це чисте повітря, чиста вода і ми не опікуємося про те, на що дивимося. Візуальне середовище сучасних міст України суттєво впливає на стан здоров'я мешканців цих міст. Проведено дослідження стану візуального середовища Ленінського району м. Харкова і надані рекомендації поліпшення візуальних полів.

Біографія автора

Е. О. Кочанов, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

кандидат військових наук

Посилання

Загрязнение воздуха и жизнь растений/ Под ред. М. Трешоу. – Л.: Гидрометеоиздат, 1988. – 535 с.

Некос А. Н. Трофогеографія: сучасні дослідження та перспективи розвитку. (результати дисперсійного аналізу впливу природних факторів на хімічний склад рослинної продукції) / А. Н. Некос, О. В. Висоцька, А. П. Порван, П.В. Семибратова // Вісник Чернівецького національного університету. Секція географія. – Чернівці: Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. – 2012 р. (у друку).

Орлова И. В. Многомерный статистический анализ в экономических задачах: компьютерное моделирование в SPSS. / И.В.Орлова, Н.А Концевая, В. Турундаевский. – М.: Вузовский учеб. 2009. – 320 с.

Таганов Д. SPSS: статистический анализ в маркетинговых исследованиях. / Д. Таганов. – СПб: «Питер», 2005. – 192 с.

Некос А. Н. Трофогеографія – місце у системі географічних наук./ А. Н. Некос //Ученые записки Таврического национального университета имени В. И. Вернадского. Сер.: География – Симферополь: Таврический национальный университет имени В.И.Вернадского, 2008. – Т. 21 (60). - №2. – С. 176 – 182.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-03-16