Вплив природних і антропогенних факторів на формування якості рослинної продукції

Автор(и)

  • А. Н. Некос Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Ukraine
  • П. В. Семибратова
  • О. В. Висoцька
  • А. П. Порван
  • А. Л. Пєтухова

Ключові слова:

безпека продуктів харчування рослинного походження, важкі метали, природні та антропогенні фактори, дисперсійний аналіз

Анотація

Розглядається ступінь впливу природних і антропогенних факторів на вміст мікроелементів у продуктах харчування рослинного походження, за допомогою методів дисперсійного аналізу. Встановлено закономірності накопичення мікроелементів в рослинній продукції в залежності від ґрунтового різноманіття, природної зони, а також від рівня забруднення поверхневих вод.

Біографія автора

А. Н. Некос, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

доктор географічних наук, професор

Посилання

Загрязнение воздуха и жизнь растений/ Под ред. М. Трешоу. – Л.: Гидрометеоиздат, 1988. – 535 с.

Некос А. Н. Трофогеографія: сучасні дослідження та перспективи розвитку. (результати дисперсійного аналізу впливу природних факторів на хімічний склад рослинної продукції) / А. Н. Некос, О. В. Висоцька, А. П. Порван, П.В. Семибратова // Вісник Чернівецького національного університету. Секція географія. – Чернівці: Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. – 2012 р. (у друку).

Орлова И. В. Многомерный статистический анализ в экономических задачах: компьютерное моделирование в SPSS. / И.В.Орлова, Н.А Концевая, В. Турундаевский. – М.: Вузовский учеб. 2009. – 320 с.

Таганов Д. SPSS: статистический анализ в маркетинговых исследованиях. / Д. Таганов. – СПб: «Питер», 2005. – 192 с.

Некос А. Н. Трофогеографія – місце у системі географічних наук./ А. Н. Некос //Ученые записки Таврического национального университета имени В. И. Вернадского. Сер.: География – Симферополь: Таврический национальный университет имени В.И.Вернадского, 2008. – Т. 21 (60). - №2. – С. 176 – 182.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-03-17