ТВОРЧО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРИНЦИПИ ІВО ВАСИЛЬОВИЧА БОБУЛА В КОНТЕКСТІ ПІДГОТОВКИ МОЛОДИХ ВОКАЛІСТІВ

Автор(и)

  • Anastasiia Lavrynenko Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.32461/2226-3209.4.2018.153126

Ключові слова:

Іво Бобул, виконавство, педагогічна діяльність, вокальна школа, молоді таланти

Анотація

Мета статті – висвітлити основні напрями та творчі принципи педагогічної діяльності відомого українського співака Іво Васильовича Бобула в контексті підготовки і пошуку молодих вокалістів. Методологія дослідження ґрунтується на біографічному, культурологічному, мистецтвознавчому і педагогічному підходах з використанням методологічних принципів достовірності та об’єктивності. Наукова новизна. Стаття є продовженням публікацій, присвячених дослідженню життєтворчості Іво Бобула, та першим науковим  доробком, який висвітлює педагогічну діяльність відомого українського виконавця. Висновки. Сьогодні можна сказати, що  Іво Бобул знаходиться чи не на піці своєї  творчої кар’єри. Проте його творчість цікава насамперед тим, що він постійно привертає увагу до себе новими проектами, серед яких і викладання та завідування на кафедрі естрадного співу в Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтва, і участь у якості журі на різних конкурсах та у спільних проектах, і пошук та  допомога  молодим талановитим виконавцям і под.  Постійна праця, активність,  плідний творчий пошук дають змогу співаку не лише перевертати все нові й нові  сторінки в творчості, а  й розкривати нові грані свого  таланту. 

Біографія автора

Anastasiia Lavrynenko, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв

аспірантка

Посилання

Иво Бобул: «Семья для меня – это главное» / Крымский телеграф. URL: http://ktelegraf.com.ru/3912-ivo-bobul-semya-dlya-menya-yeto l.

Иво Бобул: Есть талант и нет денег – не иди на «Евровидение». URL: http://e-motion.tochka.net/54366-ivo-bobul-est-talant-i-net-deneg-ne-idi-na.

Известный певец Иво Бобул побывал в гостях у редакции. URL: http://mport.ua/psycho/1589977-5-aprelja-pevec-Ivo-Bobul-posetit.

Іво Бобул розкритикував «Бумбокс» і «ДахаБраха» та порівняв себе з «ABBA». URL: http://promin.cv.ua/2016/07/07/ivo-bobul-rozkrytykuvav.

Іво Бобул. Не знаю, який чоловік може витримати життя зі співачкою. URL: https://rozmova.wordpress.com/2016/02/10/ivo-bobul-3.

Київська муніципальна академія естрадного та циркового мистецтв. URL: http://www.circusacademy.kiev.ua/?view=history.

Ivo Bobul: "Family is the main thing for me" / Crimean telegraph. URL: http://ktelegraf.com.ru/3912-ivo-bobul-semya-dlya-menya-yeto l. [in Russian].

Ivo Bobul: There is a talent and there is no money - do not go to Eurovision. URL: http://e-motion.tochka.net/54366-ivo-bobul-est-talant-i-net-deneg-ne-idi-na. [in Russian].

The famous singer Ivo Bobul visited the editorial office. URL: http://mport.ua/psycho/1589977-5-aprelja-pevec-Ivo-Bobul-posetit. [in Russian].

Ivo Bobul having criticized the Boombox and DakhaBraha, thus porting himself to ABBA. URL: http://promin.cv.ua/2016/07/07/ivo-bobul-rozkrytykuvav. [in Ukrainian].

I'm Bobul. I do not know, such a cholovic can vitrimati zhittya zі spivachochyu. URL: https://rozmova.wordpress.com/2016/02/10/ivo-bobul-3. [in Ukrainian].

Kyiv municipal academy of circus mysterious cats. URL: http://www.circusacademy.kiev.ua/?view=history. [in Ukrainian].

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-11-27

Номер

Розділ

Мистецтвознавство