Розвиток та популяризація культурної й мистецької діяльності в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв (результати вибіркового опитування експертів: управлінців, фахівців, митців НАКККіМ)

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32461/2226-3209.2.2022.262212

Анотація

Мета роботи – дати характеристику основних актуальних питань управління в галузі культури та мистецтв, тенденцій розвитку мистецької та культурної діяльності в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв. Методологія полягає в застосуванні методу опитування, описового методу, методів функціонального та дефінітивного аналізу, формалізації в процесі опитування та оформлення його результатів. Наукова новизна являє собою систематизацію щодо рішення проблемних аспектів, розвитку та популяризації діяльності в галузях культури та мистецтв, зокрема, в ЗВО НАКККіМ, висловлені фахівцями, митцями в галузях культури та мистецтв. Висновки: ЗВО НАКККіМ є одним із провідних мистецьких закладів вищої освіти, що має значний кадровий, науковий, управлінський, мистецький, мистецько-технологічний потенціал, має наявні матеріально-технічні ресурси, на професійному рівні провадить всебічну мистецьку та культурну діяльність, що супроводжується поступовою трансформацією операційної системи закладу в бік створення інноваційних, комерційних інструментів, відділів та інших засобів для розвитку мистецької та культурної діяльності закладу. Зокрема, планується організація концертно-гастрольної групи НАКККіМ; проведення на базі ЗВО Всеукраїнського фестивалю української сучасної пісні; провадити активну інформаційну, комунікаційну, партнерську, популяризаційну діяльність мистецьких продуктів ЗВО. Всі опитані респонденти акцентують увагу на важливості посилення інституціональної комунікаційної взаємодії в галузях культури та мистецтв на усіх рівнях, особливо на рівні взаємодії вищого державного управління в секторі.

Ключові слова: діяльність в галузях культури та мистецтв, заклади вищої освіти, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-08-04

Номер

Розділ

Культурологія