СПРИЙНЯТТЯ СТУДЕНТАМИ ІНТЕГРОВАНИХ ЗАВДАНЬ З АКАДЕМІЧНОГО АНГЛІЙСЬКОГО МОВЛЕННЯ - Саглам, Аслі Гюктюрк (ARS LINGUODIDACTICAE, 2020)
Дослідження є спробою зрозуміти, як студенти, що вивчають англійську мову як іноземну, використовують інформацію із зовнішніх джерел та з якими труднощами стикаються у процесі виконання інтегрованих завдань з академічного читання та письма. На основі спостережень за студентами першого курсу під час занять з англійської мови для академічних цілей було проаналізовано уявлення студентів про використання академічних джерел, мету та особливості цитування та ті аспекти письма, які слід вдосконалити для досягнення прогресу в академічному письмі. Окрім методу спостережень, було застосовано метод анкетування: 22 першокурсника було опитано за допомогою відкритої анкети. Анкету, націлену на отримання перцептивних коментарів першокурсників щодо власних досягнень в академічному письмі, було запропоновано після виконання студентами екзаменаційного інтегрованого завдання з читання та письма. Тематичний аналіз змісту письмових робіт та статистичний аналіз виявили низку труднощів, пов’язаних з практикою ефективного та належного цитування в контексті академічного письма. Дослідження має практичне значення для навчання англійського академічного письма з метою вдосконалення практики цитування. Ключові слова: англійське академічне письмо, інтегровані завдання з читання та письма.