Сучасні підходи при виборі конструкційних матеріалів для мікро протезування в стоматології - Шинчуковський, І. А.; Свідерський, Валентин Анатолійович (Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2009)
Показано особливості науково обґрунтованого підходу до вибору конструкційних стоматологічних матеріалів для формування надійного адгезійного контакту з поверхнею зубів наведено результати досліджень енергетичного стану поверхні конструкційних стоматологічних матеріалів різних видів, фіксуючих цементів та вітальних і депульпованих зубів. Встановлено наявність взаємного впливу відмі-чених компонентів на ефективність формування адгезійного контакту в системі поверхня зуба – фіксуючий цемент – функціональна вставка