Визначення соматичного здоров’я жінок зрілого віку на заняттях аквааеробікою - Кулик, Ніна; Кисельов, Валерій (Актуальні проблеми фізичного виховання різних верств населення, 2020)
Анотація. Статтю присвячено дослідженню впливу занять аквааеробікою на рівень соматичного здоров’я жінок зрілого віку. У статті надано показники визначення рівня соматичного здоров’я жінок зрілого віку за допомогою методу індексів, що, зокрема, проявляється в покращенні рівня соматичного здоров’я. Ключові слова: аквааеробіка, фізичний розвиток, соматичне здоров’я, фізичні вправи, жінки зрілого віку. Список використаної літератури Булгакова Н. Водные виды спорта: учебник для студ. высш. учеб. заведений. М.: Издательский центр «Академия», 2003. 320 с. Калганова Е. Ю. Влияние занятий аквааэробикой на состояние организма женщин разного возраста: автореф. дис. канд. пед наук: 13.00.04. Малаховка, 2007. 25 с. Петров В. Н. Пожилой человек. Сестринский уход: пособие для медицинских сестер. СПб.: Издательство «Диля», 2006. 416 с. Робочий зошит для лабораторних занять зі спортивної медицини: методичні вказівки до вивчення курсу спортивної медицини: для студентів факультетів фізичної культури педагогічних університетів. За ред. І. О. Калиниченко. Суми, 2010. 72 с. Спортивна медицина: практические рекомендации. Под ред. Р. Джексона. Киев: «Олимпийская литература», 2003. 383 с. Шутова Т. Н., Рыбакова Е. О., Шаравьева О. В. Коррекция физического состояния женщин средствами аквафитнеса. Теория и практика физической культуры. 2015. № 1. С. 55–57.