Техніко-тактична підготовка у жіночому боксі з урахуванням функціональної асиметрії - Воронцов, Артур (Актуальні проблеми фізичного виховання різних верств населення, 2020)
Анотація. В статті розглянуто вплив функціональної асиметрії на навчання та вдосконалення техніко – тактичної підготовки в різних видах спортивних єдиноборств і в боксі. Виявлено особливості впливу функціональної асиметрії на жіночій організм при засвоєнні фізичних вправ. Визначено пріоритети в тренуванні з боксу у дівчат та юніорок з домінуючою лівою рукою з метою вдосконалення технічної і тактичної підготовки. Ключові слова: тренування дівчат, тренування юніорок, асиметрія у боксі, жіночий бокс, технічна підготовка в боксі, тактична підготовка у боксі. Список використаної літератури Бердичевская Е. М. Функциональная межполушарная асимметрия и спорт. Хрестоматия «Функциональная межполушарная асимметрия» коллективная монография; Медико-биологическое отделение РАМН. Москва: Научный мир, 2004. С.636–671. Нікітенко С., Никитенко А. Визначення рухової асиметрії у боксерів-початківців. Віниця: ВДПУ ім. М. Коцюбинського. Фізична культура,спорт та здоров’я нації. 2016. № 20. С. 534–540. Бендас Т. В. Гендерная психология. С-ПБ:Питер, 2006. С. 431 . Ильин Е. П. Дифференциальная психология мужчин и женщин. С-Пб: Питер, 2003. С. 544. Улан А.М. Орієнтація підготовки фехтувальників з урахуванням функціональної асиметрії: дис. … канд. наук з фіз. виховання і спорту: 24.00.02. Київ: НУФВСУ, 2018. С. 238. Москвин В., Москвина Н. Индивидуальные различия функциональной асимметрии в спорте. Киев: НУФВСУ, Наука в олимпийском спорте. 2015. № 2. С. 58–62. Дубовой С. Г., Анисимов Г. И. Особенности формирования технико-тактических двигательных действий у юных боксеров различного профиля функциональной асимметрии. Ученные записки. СПб.: Ун-т. им. П.Ф. Лесгафта, 2011. № 9 (79). С.68–72. Korobeynikov Georgiy, Potop Vladimir, Korobeynikova Lesia, Kolumbet Alexander, Khmelnitska Irene, Shtangey Dmitry, Mischenko Victoria, Aksutin Victor, Golets Aleksandr. Reserch of the hand motion dynamic characteristics of the women boxers with different types of functional asymmetry. Journal of Physical Education and Sport (JPES). 2019. №19 (6)328. P. 2185–2191. DOI:107752/jpes. 2019.s6328 Фарфель В. С. Управление движениями в спорте. Москва: Советский спорт, 2011. С. 91.