Особливості психологічної роботи з неповноліт- німи дівчатами, залученими до секс-бізнесу - Бондаренко, Л.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Проведено теоретичний аналіз проблеми проституції серед неповнолітніх. Визначено доціль- ність використання тренінгів як сучасного ефективного способу психо- логічної роботи з неповнолітніми, зокрема з девіантними підлітками. Зазначено необхідність створення психопрофілактичних програм по- передження залучення неповнолітніх до секс-індустрії. Психокорек- ційні програми повинні бути розраховані на можливість включення їх у навчально-виховний процес, а також спрямовані на корекцію неадек- ватних уявлень неповнолітніх щодо проституції, шляхом вирішення наступних завдань: визначення уявлень членів групи щодо проблеми підліткового віку та власних уявлень про себе як про особистість, уяв- лень учасниць про дорослість та майбутній життєвий шлях; форму- вання адекватних уявлень щодо причин занять проституцією, зокрема занять проституцією неповнолітніх; визначення проблеми втягування неповнолітніх у заняття проституцією; визначення наслідків занять проституцією, власної позиції учасниць щодо протидії проституції не- повнолітніх.